Helyi közélet

2016.07.20. 14:16

Sikeres volt a sajóvámosi pincebál, az idei volt immár a 23.

Sajóvámos - Pörköltfőző-, bor- és süteményversenyen mérhették össze erejüket az arra vállalkozók szombaton Sajóvámoson: akkor tartották a hagyományos pincebált.

Sajóvámos - Pörköltfőző-, bor- és süteményversenyen mérhették össze erejüket az arra vállalkozók szombaton Sajóvámoson: akkor tartották a hagyományos pincebált.

Váradi Lajos polgármestertől megtudtuk, az egész napos rendezvényt a belső pincesoron rendezték meg, még a rossz idő sem tántorította el a résztvevőket.

A jó hangulatról műsor is gondoskodott, hiszen az Agyagbanda zenekar muzsikáján kívül sok-sok helyi produkció lépett fel: a népdalkör, a csemete- és a felnőtt néptánccsoportok, és több énekes. Este Bunyós Pista volt a sztárvendég, a kitartóak hajnalig mulattak. A rendezvénysátorban nagy sikert aratott a rodeóbika és az arcfestési lehetőség a gyerekek számára, a rossz idő miatt egyedül az ugrálóvárat nem tudták felállítani.

– Ez volt a 23. alkalom, hogy megrendeztük a pincebált – mondta a polgármester. – Az első években csak a pincetulajdonosok vettek részt a szervezésben, de mára már a sajóvámosi önkormányzat támogatásával nagyszabású eseménnyé nőtte ki magát a rendezvény.

Váradi Lajos kérte, feltétlenül írjuk le: ezúton is szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. A pincebállal együtt egyébként négy fontosabb rendezvénye van a településnek: februárban a Vámos Toros, májusban a családi nap, ilyenkor a pincebál, majd augusztus 20-án a falunap.

ÉM


Díjazottak

Süteményverseny felnőtt kategória:

1. Csoma-Iványi Mária / Diós krémes szelet/ 2. Körtvélyesi Edina /Barackos mámor szelet/ 3. Gazsik Ferencné /Csokis-diós kocka/

Süteményverseny gyerek kategória:

1. Végső Vanda /Zserbó golyó/ 2. Kovács Száva /Muffin figurák/ 3. Kiss Balázs /Csíkos szelet/

Pörköltfőző verseny:

1. Egyhúron – pendülők 2. Váradi Katalin 3. Farkas Gyula Különdíj: 1. Debreceni László 2. Sajóvámos Önkormányzata

Borverseny:

1. Oláh Antal 2. id. Váradi Lajos 3. Orosz Emil


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában