Helyi közélet

2016.07.23. 14:43

Bemutatják a múltat és megmutatják a jelent Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Régi és új fényképek mutatják be, milyen változások történtek az elmúlt évtizedekben Tiszaújvárosban.

Tiszaújváros - Régi és új fényképek mutatják be, milyen változások történtek az elmúlt évtizedekben Tiszaújvárosban.

A „Tiszaszederkény akkor és most” című időszaki kiállításon, melynek ünnepélyes megnyitója a Villa Scederkyn Tájházban volt, egyes tiszaszederkényi és környékbéli helyszíneknek, épületeknek az idők folyamán bekövetkezett átalakulásait figyelhetjük meg.

– Idén minden az 50 éves évfordulóról szól a városban. Gondolkodtam, hogy hogyan kapcsolódhatna ez a kiállítás is ehhez – mondta Urbán Anett muzeológus. – Az évfordulók alkalmával mindig visszaemlékezünk a múltra. Amikor átnéztem a Helytörténeti Gyűjtemény archív fotóit, megláttam egy 1940-es évekbeli képeslapot. Ez ugyan már több mint 50 éves, de fontos része a múltnak. Arra gondoltam, hogy milyen érdekes lenne látni ezt a képeslapot 2016-os változatban. Így született meg a kiállítás alapötlete.

Az archív és a mai fotók egymás mellé helyezésével látványosan érzékelhetők ezek a változások.

– A kiállítás célja, hogy bemutassa a múltat és a jelent, az idők folyamán bekövetkezett változásokat – mondta dr. Kákóczki Balázs történész. – Reményeink szerint olyan kuriózumnak számító fotókat is kiállítunk, amelyek a helyiek számára is újdonságot jelentenek.

A tárlaton helyet kapott a Petőfi utcában elbontott lakóházról megmentett tornácdísz egy darabja is.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában