Helyi közélet

2016.06.08. 22:06

Szikszón Olaszország nicaraguai nagykövete

Szikszó - Szikszóra látogatott Olaszország nicaraguai nagykövete, Moreno Gabrielli, aki a Közép-amerikai ország gazdasági befektetési lehetőségeiről tartott előadást.

Szikszó - Szikszóra látogatott Olaszország nicaraguai nagykövete, Moreno Gabrielli, aki a Közép-amerikai ország gazdasági befektetési lehetőségeiről tartott előadást.

Füzesséri József, Szikszó polgármesterének meghívására érkezett az abaúji településre - tájékoztatott a szikszói önkormányzat. Füzesséri József köszöntőjében felelevenítette a nagykövet eddigi tevékenységét Szikszóért: többek között az ő segítségének köszönhető, hogy Szikszó együttműködési kapcsolatba léphetett a Toscanában található Viareggio településsel. Ugyanakkor májusban, Olaszországban szándéknyilatkozatot írtak alá gazdasági, kulturális, turisztikai, és tudományos együttműködésre.

Moreno Gabrielli - aki rendkívül jó kapcsolatot ápol Nicaragua elnökével, Daniel Ortegával - beszélt a Közép-amerikai ország természeti és gazdasági körülményeiről, a gazdasági fejlődést biztosító modellről, annak a befektetők számára kínált előnyeiről. Arról is, hogy az eddigi ismert nemzeti export cikkeiken - kávé, kakaó, dohány és trópusi gyümölcsökön - túl Nicaragua felkerülhet a világkereskedelem 3. helyére. Kínai befektetők segítségével ugyanis ott épül az évszázad beruházása, az úgynevezett második Panama csatorna, amely alkalmas lesz olyan óriási tengerhajók átengedésére is, amire a Panama csatorna jelen állapotában nem képes.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában