Helyi közélet

2016.06.30. 10:27

Mire költünk 3,2 milliárdot az idén?

Miskolc - Pluszforrást különítettek el az idei központi költségvetésben a Modern Városok Programra.

Miskolc - Pluszforrást különítettek el az idei központi költségvetésben a Modern Városok Programra.

Ezt még májusban jelentette be dr. Kriza Ákos polgármester. Ezzel együtt elmondta azt is, az idei központi költségvetést érintő módosítás azt jelenti Miskolc számára, hogy 3,2 milliárd forintot kaphat azokra a munkákra, amiket ez évben kell elvégeznie a Modern Városok Program kapcsán. Ilyen munkák pedig a fejlesztések ez évi előkészítései, például tervezések, közbeszerzések kiírása.

Konkrét összegek is

A Modern Városok Program miskolci részleteit még tavaly tavasszal Orbán Viktor miniszterelnök ismertette Miskolcon. A miniszter­elnök konkrét összegekről is beszélt: a város 180 milliárd forintot kap, ebből 150 milliárd lesz a Miskolc–Kassa autó­pálya megépítése.

Az Észak-Magyarország arra volt kíváncsi, hogy az idei évre fordítható 3,2 milliárdot pontosan mire költi az önkormányzat. A fejlesztésekből mi az, ami elindul, megvalósul az idén.

Konkrét választ nem kaptunk az önkormányzattól, csupán egy adatsort, hogy melyik beruházáshoz mekkora összeg van rendelve.

ÉM-NSZR


Adatok

Miskolc Megyei Jogú Város 2016. évi költségvetésében az alábbi Modern Városok Programmal kapcsolatos tételsorok szerepelnek:

  • Miskolc új ipari parkjának kialakítása és fejlesztése és a kapcsolódó közlekedési infrastruktúra-fejlesztés megvalósíthatóságának vizsgálata 1.741.640 000 Ft
  • Diósgyőri vár és környezete komplex fejlesztése 530.576 000 Ft
  • „Okos város – Okos Miskolc” program megvalósítása 370.970 000 Ft
  • Miskolctapolcai fürdő és környezete fejlesztése II. ütem 408.000 000 Ft
  • SMART CITY-előkészítés 100.000 ezer Ft
  • Szakképzés fejlesztési infrastruktúra és kutatás-fejlesztési infrastruktúra 80.000 ezer Ft
  • Összesen: 3.231.186000 Ft


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában