Helyi közélet

2016.06.09. 10:10

Mádon nem csak az éjszaka jó!

Mád - Hanem napközben és reggel is érdemes a borvidék emblematikus településére ellátogatni, különösen június 18-án!

Mád - Hanem napközben és reggel is érdemes a borvidék emblematikus településére ellátogatni, különösen június 18-án!

Ekkor rendezik meg ugyanis Mádon a „Jó reggelt! Jó napot! Jó éjszakát Mád” elnevezésű eseménysorozatot. Első alkalommal 2014-ben rendezték meg az egyetlen júniusi estére koncentráló „Jó éjszakát Mád” rendezvényt. A program az elmúlt években olyan sikeresnek bizonyult, hogy 2016-ban már egész napra kibővülő eseménysorral várják a Mádra érkezőket.

Pezsgő élet

Mád ma Tokaj-Hegyalja ékszerdobozává vált. A nem is olyan régen még az álmos, a hajdani fényes múlt emlékéből élő település ma a legpezsgőbb életet mondhatja magáénak a borvidéken. Ezen belül is a csúcsgasztronómiában és a különleges rendezvények terén vált országos hírűvé. Eközben olyan létesítmények jöttek létre, mint az Aszúház vagy a Percze szabadidőközpont. Egyszerre lehet itt a természetjárás, a kultúra és a gasztronómia örömeinek hódolni.

Mádon működik a minőségi bortermelőket tömörítő Mádi Kör, és a Tokaji Borbarátnők központja is itt van. Ezek a civil szervezetek a helyi önkormányzattal együtt szervezik Mád életét, turisztikáját. Tatárka József polgármester személyesen is elkötelezettje a mádi programoknak: ilyenkor még a hivatal udvara is részévé válik a forgatagnak.

Az idén június 18-án dél­előtt 10-től hajnalig számtalan izgalmas program: sajtműhely-látogatás és sajtkóstoló, kertmozi, helyi kézműves termelők bemutatója, kiállítások, gyerekprogramok, borkóstolók, dűlőtúrák várják a látogatókat.

Az egész napos programkavalkád estétől tovább fokozódik, ahol olyan előadókkal és zenekarokkal találkozhat, mint: Rost Andrea, Udvaros Dorottya, Ferenczy György és a Rackajam, a Nyughatatlan zenekar, a Kelemen Kabátban, a Lóci játszik, a Kaláka, a Skullcrush vagy a „Sunset Soul” – Kasai Jnofinn, Andrew J, Jász Andris.

ÉM


Bővebb információ:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában