Helyi közélet

2016.06.10. 10:55

Éhezők viadala

<em>A Kecskeméti Járásbíróság 1 év 3 hónap fiatalkorúak fogházára és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt egy fiatal fiút, akit egy kakaós csiga elrablása miatt állítottak a törvény elé</em>. <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>.

A Kecskeméti Járásbíróság 1 év 3 hónap fiatalkorúak fogházára és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt egy fiatal fiút, akit egy kakaós csiga elrablása miatt állítottak a törvény elé. Pap Gyula jegyzete.

Az ítélet a magyarázatok szerint azért csak látszólag túl szigorú, mert a fiú az édesség eltulajdonítása mellett – menekülés közben – erőszakosan viselkedett, nem hagyta feltartóztatni magát, valamint több más, szintén tettlegességig fajuló ügye is folyt párhuzamosan.

Bár a csiga nem lett meg, így azt a tényt homály fedi, hogy éhségét akarta-e csillapítani az elkövető, és egyébként sem vagyunk Olaszországban, ahol nemrégiben – csak látszólag – hasonló esetben a bíróság kimondta, nem lehet megbüntetni, akit az éhség késztet kis mennyiségű élelmiszer ellopására.

A híradások nem szólnak róla, hogy az olasz ítélet kapcsán megnőtt volna az élelmiszerlopások száma. A mindennapi tapasztalat itthon viszont azt mutatja, hogy minden szigorúság ellenére egyre durvább formát ölt az „éhezők viadala”, akik csoportokba verődve az árut magukba tömve fosztogatják a boltok polcait az eladók elkeseredett harca közepette.

Tanulság nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában