Helyi közélet

2016.06.19. 08:32

Interjú: Takács Dominika

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere Takács Dominika Aerobic Instructor volt, aki mesélt a kezdetekről és jövőbeli terveiről is az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere Takács Dominika Aerobic Instructor volt, aki mesélt a kezdetekről és jövőbeli terveiről is az olvasóknak.

Béres Szabi: Mióta mozgatod meg az embereket?

Takács Dominika: 2011/2012-ben dance aerobic órákra jártam, még mint vendég, viszont már akkor is az életem fontos részét képezte a mozgás. 2013-ban aztán elvégeztem egy képzést, amivel elindultam a sport (aerobic) útján.

2013 májusában tartottam az első óráimat Encsen, később pedig Miskolcon is lehetőségem adódott arra, hogy egy teremben dolgozhassak.

A tanfolyamra négy hétig jártam fel 3-4 naponta Budapestre, ahol megtanították azokat a dolgokat, melyek ehhez az irányzathoz kellenek. A vizsgán gyakorlati és szóbeli feladatoknak kellett megfelelni, ezután kaptam meg az (tanúsítvány) oklevelet.

Miskolcon 2013 őszétől tartok órákat, amit nagyon élvezek, hiszen sok lelkes és mozogni vágyó embert ismertem meg az évek alatt.

Béres Szabi: 2014-ben irányzatot váltottál, mi volt ennek az oka?

Takács Dominika: Igen, picit azt éreztem szeretnék váltani, így kialakítottam az "alakformáló dance aerobic-ot", amelyben több erősítő elem is található, így a 60 perc alatt szinte az összes testrészünket megmozgatjuk.

Béres Szabi: Gerinctréner is vagy, erről mit kell tudnunk?

Takács Dominika: A képzést tavaly decemberben végeztem el Budapesten Almásy Csillánál, és szerintem életem egyik legjobb döntése volt, hogy megcsináltam, hiszen nagyon sokat tanultam a gerinc védelméről, a helyes tartásáról, ugyanakkor tartásjavítási technikákat, prevenciós módszereket, tornákat, melyeket óráimon is alkalmazok, és van külön gerinctréning csoportom is.

Béres Szabi: A"Mosoly-torna ovisoknak" szintén hozzád köthető?

Takács Dominika: Igen, tartok órát ovisoknak, valamint általános iskolásoknak, akik mindig nagyon élvezik a tornát. Mikor velük vagyok figyelnek rám, ami persze kölcsönös. A "Mosoly tornát" egyébként szintén 2014-ben indítottam útjára, ahol főként a gerinc problémák megelőzésén és a helyes testtartáson van a hangsúly.

Béres Szabi: Tervek?

Takács Dominika: Szeretnék a továbbiakban is sok rendezvényen jelen lenni ahogyan eddig is, de az óráim helyszíneinek bővítése is a tervek között szerepel. Egyszóval Nincs megállás!

Béres Szabi: Köszönöm, további sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában