Helyi közélet

2016.06.19. 08:56

Hetven éve szolgál a miskolci Szent Ferenc Kórus

Miskolc - Jubileumi hangversennyel ünnepelte születésnapját a Szent Ferenc Kórus.

Miskolc - Jubileumi hangversennyel ünnepelte születésnapját a Szent Ferenc Kórus.

Hetvenéves a Miskolci Nagyboldogasszony Minorita Plébánia Szent Ferenc Kórusa, ebből az alkalomból tartottak jubileumi hangversenyt a kórus tagjai. A koncerten a hazai és külföldi egyházi zenei művek szerepeltek klasszikus és modern zeneszerzők műveiből válogatva.

A tagság soraiban műszaki értelmiségi, pedagógus, irodai alkalmazott, nyugdíjas, diák, óvónő, háztartásbeli vagy éppen énektanár is található. Az eltelt 70 év során több karnagy tartotta össze a zeneszerető csoportot: Welther Teréz, dr. Balás István, Tarczai Zoltán, Simonné Lichy Ágnes, jelenleg pedig Regős Zsolt.

A kórus nemcsak a Minorita templomban énekel, számos alkalommal ad hangversenyt más koncerteken, találkozókon, fesztiválokon Miskolcon, Magyarországon vagy külföldön. Ezek mindig nagy élményt jelentenek az énekesek és a karvezető számára is. Minden szereplés lényeges a kórus számára, de legfontosabbak a miséken történő szolgálatok.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában