Helyi közélet

2016.06.01. 22:17

Három remek előadás, három pazar szereposztás Miskolcon

Miskolc - Három előadással érkezik a Nyári Színházba az Orlai Produkciós iroda.

Miskolc - Három előadással érkezik a Nyári Színházba az Orlai Produkciós iroda.

Júniusban három előadással érkezik a Miskolci Nyári Színházba az Orlai Produkciós Iroda. Június 22-én a Mindent Éváról, június 29-én a Száll a kakukk fészkére, június 30-án pedig az Aranytó kerül színpadra.

Nyári ajánlat

– Összesen nyolc olyan produkciót ajánlottam a Miskolci Nemzeti Színháznak, amelyik véleményem szerint kiváló nyári előadásoknak – mondja Orlai Tibor, az Orlai Produkciós Iroda vezetője. – A mindent Éváról és az Aranytó egyaránt biztosítja az önfeledt kikapcsolódást, hiszen mindkét darab rengeteg humorral átszőtt, vígjátéki elemekkel tűzdelt, ezenfelül mindkét műnek megvan a maga mélysége, emberei vonulata, ami egy kicsit el is gondolkodtatja a nézőket.

A Száll a kakukk fészkére kicsit kilóg ebből a sorból.

– Valóban, ez az előadás inkább a drámai vonulatot erősíti, de olyan régóta nem került már a darab magyar színpadra, hogy úgy éreztük, nekünk vissza kell hozni, és nem is csalódtunk, hiszen ahol csak játsszuk, mindenütt nagy sikert arat.

Orlai Tibor elmondta, van egy készülőben lévő előadásuk.

– Az Egy fenékkel két lovat című darabnak június 23-án lesz a premierje Budapesten. Ez egy fergeteges, zenés vígjáték a beatkorszak születéséről. Ezt a produkciót is ajánlottam Miskolcnak, és nagyon remélem, a következő évadban a miskolciak is megismerhetik ezt az előadásunkat is – mondta Orlai Tibor.

ÉM-BG


Száll a kakukk fészkére

Június 29., szerda, 20.30 óra, Nyári Színház

McMurphy, a zabolázhatatlan elítélt elmezavart szimulálva a börtönből átköltözik az elmegyógyintézetbe, hogy rabságát egy fokkal kíméletesebb körülmények között tölthesse le. Nem számít rá, hogy Ratched főnővér személyében rafináltabb zsarnokkal kerül össze, mint eddigi életében bárhol, bármikor. Nem marad más számára, mint a humor, hogy felvegye a harcot az elfogadhatatlanul, de olajozottan működő embergyár ellen. Meg kell találnia az emberi kapcsolatot a módszeresen elembertelenített ápoltakkal. Talán akkor sikerülhet...

Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Kocsis Pál, Péterfy Bori, Makranczi Zalán, Nagy Dániel Viktor, Csémy Balázs, Formán Bálint, Keresztény Tamás, Róbert Gábor, Mátyássy Bence, Jéger Zsombor / Dékány Barnabás, Grisnik Petra/Pálya Pompónia, Boros Anna, Ficzere Béla, Takács Zalán

Rendező: Znamenák István


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában