Helyi közélet

2016.06.05. 09:20

Felcsendül majd Mahler nagy „Harmadikja” is

Miskolc - Miskolcon még soha nem hallott művek is elhangzanak a következő zenei évadban.

Miskolc - Miskolcon még soha nem hallott művek is elhangzanak a következő zenei évadban.

Az arculat nem változik, a cél pedig ugyanaz: színes, színvonalas koncerteket nyújtani Miskolc és a megye zenekedvelő közönségének, megnyerni a fiatal korosztályt is a klasszikus zenének, a családok számára pedig izgalmas zenei programokat kínálni.

Az együttes nyit a családok felé is. -Szászné Pónuzs Krisztina

Lehet választani!

Meghirdette új évadát, ezzel együtt új bérletes hangversenyeit a Miskolci Szimfonikus Zenekar a május 25-i sajtótájékoztatón. Szászné Pónuzs Krisztina, a zenekar ügyvezetője hangsúlyozta: sikeres évadot zárhatnak nemsokára, hiszen nagy érdeklődés övezte a bérletes és bérleten kívüli koncertjeiket is. Bár még hátra­van néhány hangversenyük és a közkedvelt, évad­záró Promenád.

A következő évadról szólva jelezte: a bérletstruktúra marad, a Tűzvarázs és a Hangforrás bérlet közül választhat a közönség. Lesz azért újdonság: a Hangforrás bérlet tulajdonosai 4 koncerten vehetnek részt, amelyek közül egyet maguk választhatnak két kamarazenei hangverseny közül. Utóbbiak helyszíne a Zenepalota lesz. Az együttes nyit a családok felé is. Novemberben vendégük lesz a Kaláka Zenekar, a koncert címe: „Hangol már a zenekar”. Az ügyvezető hozzátette: a következő évadban ritkán játszott vagy Miskolcon még soha nem hallott műveket is bemutatnak.

Legyen színes!

Gál Tamás, a szimfonikusok művészeti vezetője azt emelte ki: munkájuk színvonalát jelzi, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az országos média részéről a zenekar iránt. Már az idei évad összeállításakor is arra törekedtek, színes, változatos programot állítsanak össze, ez a koncepció a következő évadban folytatódik. Ebben Sziklavári Károly van nagy segítségére, aki a zenekar zenei szakreferense, szerkesztője.

Világhírű karmesterek

Gál Tamás felhívta a figyelmet, az új évadban első alkalommal hallhatja a miskolci közönség élő előadásban a zenetörténet leghosszabb szimfóniáját, Gustav Mahler „Harmadikját”. Több hangversenyen csendülnek fel majd Bartók Béla művei a Bartók-emlékév alkalmából. A zenekar vendégei lesznek a magyar és nemzetközi zenei élet kiválóságai, a karmesterek közül: Kocsis Zoltán, Kovács János, Howard Williams, Marco Balderi és Notis Georgiou.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában