Helyi közélet

2016.06.17. 18:49

Egy világsztár Mádon

Mád - A nemzetközi operaszínpadok csillaga szombaton Hegyalján lép fel.

Mád - A nemzetközi operaszínpadok csillaga szombaton Hegyalján lép fel.

Igazi ritka kulturális csemege: a világsztár Rost Andrea áriaestje lesz szombaton hattól a mádi Szentháromság templomban – a hétvégi éjszakaköszöntő mádi rendezvény keretében.

Íme, a művész

Rost Andrea Budapesten született, zenei tanulmányait a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végezte.Pályája kezdetén már 1991-ben, a Wiener Staatsoper magánénekese lett, ahol összes fontos szerepében megismerhette a bécsi közönség: Zerlinától és Adinától kezdve, Susannán és Lammermoori Lucián át egészen Violetta parádés szerepalakításáig. Operaházi szerepei mellett számos koncerten is hallhatta őt Bécs zeneértő közönsége.

A milánói Scalába maga Riccardo Muti hívta meg az énekesnőt a Rigoletto 1994-es bemutatójára. A Salzburgi Ünnepi Játékokon is számos produkcióban lépett közönség elé, és a legnagyobb karmesterekkel dolgozott együtt. De a párizsi Opéra Bastille-ban is fellépett, valamint a londoni Royal Opera House-ban. 2002 márciusában Los Angelesben Pamina szerepében volt hallható, majd 2005-ben ismét ezt a szerepet énekelte Washingtonban. A New York-i Metropolitanben először 1996-ban lépett a közönség elé Adina szerepében, a Szerelmi bájitalban, a Magyar Állami Operaházban 2009–2010-ben Fischer Ádám vezénylete alatt énekli Euridiké szerepét Haydn: A filozófus lelke, avagy Orfeusz és Euridiké c. operájában. 2013 nyarán Budapesten debütált Puccini Pillangókisasszonyában, mely egy új fejezetet nyitott a művésznő karrierjében. 2013 szeptemberében először énekel a dél-amerikai földrészen. Sao Paulóban lép fel Mozart: Don Giovannijában. Donna Anna szerepét a Magyar Állami Operaházban, Padovában és Tokióban is énekli a 2014/2015-ös évadban.

Ami számít a világban

Koncert- és dalénekesként a világ minden ismert és fontos koncertpódiumának vendége volt. A londoni Wigmoor Hall, a zürichi Tonhalle vagy a bécsi Musikverein ugyanúgy helyszíne volt koncertjeinek, mint a Los Angeles-i Hollywood Bowl vagy a tokiói Suntory Hall.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában