Helyi közélet

2016.06.04. 08:40

Az év színésze: kiosztották a díjakat, Jancsó Dóra lett a közönségdíjas

Miskolc - Béres Attila: „Remek évadot zártunk, amelyben remek alakítások voltak”.

Miskolc - Béres Attila: „Remek évadot zártunk, amelyben remek alakítások voltak”.

Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója a teátrum évadzáró testületi ülésén megpróbáltatásokkal, sikerekkel, könnyel, feszültséggel, tétovasággal, fájdalommal, kudarccal és örömmel telinek jellemezte a 2015–2016-os miskolci szín­házi szezont.

A legek évadja

„Nemcsak teátrumot építettünk, hanem kialakult egy igazi közösség, és ennél nagyobb erő nincs is” – jelentette ki a direktor. – „Egy közösségben pedig nem az utasítások, hanem az egyén felelőssége irányít, és ezzel a tevékenység is sokkal könnyebbé válik.”

Béres Attila felidézte, hogy az elmúlt évadban kiemelten sok, 23 bemutatót tartott a színház, és 518 volt az előadások száma, amelyből 436 saját és 82 vendégelőadás volt. Kiemelkedő a nézők száma is, 135 ezernél is többen voltak kíváncsiak az előadásokra.

Az igazgató megemlékezett a színház elhunytjairól is, és bejelentette, hogy Bősze György és Csapó János emlékére egy-egy bérletet neveznek el róluk.

Elismeréssel szólt az évadban végzett munkáról Szabó Máté művészeti vezető, aki kiemelte a repertoár mű­faji sokszínűségét, hiszen az előadások között volt opera, operett, musical, komédia, dráma, balett és bohózat is.

Elismerések

Az évadzáró társulati ülések hagyománya, hogy átadják az évad legjobbjainak az elismeréseket. Az Észak-Magyarország és a Borsod Online olvasóinak szavazatai alapján az idei közönségdíjat Jancsó Dóra érdemelte ki. A társulat voksai alapján a legjobb alakítás a Liliomot is alakító Simon Zoltáné lett. A „kulisszák mögötti” magas szintű munkáért Vinnainé Pusztai Rita kapott elismerést. A legjobb énekkari tag Baranyai Anett, a legjobb balettkari tag Medvecz Marcell, míg a zenekari tagok közül Székely Balázst jutalmazták. A művészeti tanács most először kiosztott elismerését Kramcsák János érdemelte ki.

Hagyomány, hogy a Mire­lite márka tulajdonosa, a Losó házaspár színészeket ismer el. Idén négyen – Ullmann Mónika, Gáspár Tibor, Varga Zoltán és Simon Zoltán – érdemelték ki a Mirelite-díjat.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában