Helyi közélet

2016.06.19. 09:39

Arcok a megyéből: Nyerges Péter énekes, zenész

Ózd - Autodidakta módon szerezte meg az elméleti és a gyakorlati tudását.

Ózd - Autodidakta módon szerezte meg az elméleti és a gyakorlati tudását.

Először csak énekelt, de később rájött arra, hogyha komolyabban szeretne foglalkozni a zenéléssel, akkor elengedhetetlen a hangszerismeret.

Nyerges Péter „Pietro” az elmúlt öt esztendőben egy helyi szórakoztató zenekarban csiszolta magát, 2014-ben pedig megépítette a saját, otthoni stúdióját. Ezután elkezdett zenei alapokat készíteni, feldolgozott különböző slágereket, majd következő lépésként már saját dalokat is alkotott. A mulatós popzene áll hozzá a legközelebb, most pedig az országos ismertség felé is komoly lépéseket tett.

Mostantól pedig tényleg beindul a nagyüzem. -Nyerges Péter

– Megyei és regionális szinten számos rendezvényre hívtak meg zenélni, tavaly januárban pedig felkerestem egy fővárosi stúdiót, ahol megismerkedtem Pavilicsek László és Szarvas József (Josh) többszörös platina– és aranylemezes hangmérnökkel, producerrel, előadóval – vázolja a karrierjét Nyerges Péter. – A szakmai vonal mellé rövid idő alatt szorosabb munka és baráti kapcsolat alakult ki köztünk, így úgy döntöttünk, hogy belevágunk a közös nagy kalandba.

Tetszett nekik a munkásságom, az ambícióm, így tervet szőttünk, hogy a közösen készített szerzeményeket én adom elő a különböző road­show-kon és tévéfelvételeken, melyek később majd a Muzsika TV-n lesznek láthatóak.

Több százan tapsoltak

Pietro néhány nappal ezelőtt átesett a tűzkeresztségen, a Muzsika TV-nek ugyanis megtörtént az első felvétel, ahol két dallal lépett a színpadra. Saját bevallása szerint jól sikerült az első fellépés:

– A mulatós és pop szakma krémje ott volt ezen a műsoron, ezért hatalmas megtiszteltetésként éltem meg az egészet – tekintett vissza Nyerges Péter. – Mostantól pedig tényleg beindul a nagyüzem. Folyamatosan zajlanak a stúdiófelvételek, minden hónapban tv-zek majd és a roadshow-k is tovább folytatódnak.

Azt már most tudom, hogy a következő fellépésem egy elegáns budapesti, belvárosi szórakozóhelyen, a New Orleans Clubban lesz június 19-én.

Az első televíziós rögzítés alkalmával az énekest ózdiként konferálták fel, ami külön jólesett neki, hiszen a szülővárosát képviselhette az I. Mulat Debrecen fesztiválon.

– Volt bennem egy kis feszültség, de a közönség jól fogadta a dalaimat, a fellépés után odajöttek hozzám közös fényképet is készíteni – újságolta örömmel Pietro. – Az első alkalommal nagy várakozás volt bennem, most már azonban tudom, hogy mire lehet számítani, ezért céltudatosabban tudok felkészülni a fellépésekre.

Dolgos hónapok állnak előttem, szeretnék videoklipet is készíteni, úgyhogy még az eddigieknél is komolyabban vetem bele magam a zenélésbe.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában