Helyi közélet

2016.06.11. 14:06

A MISEK-ben is ecseteltek, megszépült a gyermekosztály

Miskolc - Füzesi Zsuzsa mesefigurái és Disney-hősök díszítik a MISEK gyermek infectológiai osztályának folyosóját.

Miskolc - Füzesi Zsuzsa mesefigurái és Disney-hősök díszítik a MISEK gyermek infectológiai osztályának folyosóját.

Az Ecsetre fel a Gyermekekért önkéntes kampány és a Rotary Club Miskolc-Tapolca közös összefogásával szépültek meg a kórház falai. A projekt költségeit megosztották: a club az eszközöket, festékeket, az önkéntesek ellátását biztosította, a kórház ugyancsak festékkel, festőeszközökkel járult hozzá az önkéntes munkához. Az alapítvány pedig tervezte, koordinálta a munkát, amit még márciusban kezdtek, és hét hétvégén keresztül közel 40 önkéntessel sikerült elkészíteniük.

Dr. Mannheim Viktória –, akit csak Ecset Viktóriaként is emlegetnek – 2011-ben hozta létre az alapítványt azzal a céllal, hogy gyermekintézményeket megszépítsen. Az első két évben teljesen egyedül festett, majd elkezdett önkénteseket toborozni. Ma már az országban közel kétszáz önkéntes segíti a munkáját. Eddig tíz gyermekkórházat szépítettek meg, de összesen 34 intézményben dolgoztak már az elmúlt öt évben, például óvodákban, bölcsődékben, iskolákban országszerte. Átlagosan minden második hétvégén dolgoznak az önkéntesek.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában