Helyi közélet

2016.05.21. 15:24

Zöld reggeli, mindenkit érintő zöld témákról Miskolcon

Miskolc - Az asztalokon a miskolci biopiac termékeiből, a tájékoztatókban a helyi zöld szervezetek időszerű programjaiból kaphattunk kóstolót a pénteki sajtóreggelin.

Miskolc - Az asztalokon a miskolci biopiac termékeiből, a tájékoztatókban a helyi zöld szervezetek időszerű programjaiból kaphattunk kóstolót a pénteki sajtóreggelin.

A világ talajainak jelentős része egészségtelen, kizsigerelt és élettelen, vetette előre F. Nagy Zsuzsa, aki az Ökológiai Intézet Alapítvány „Vidéktől a nagyvárosig – az egészséges talajokért!” sikeres pályázatuk kapcsán. Megtudhattuk (többről írtunk is), milyen változatos programokkal érzékenyítették a különféle célcsoportokat a Talajok Nemzetközi Éve alkalmából Miskolcon, illetve Gömörszőlősön.

A gombákkal kapcsolatos ismeretterjesztésben szerepet vállaló Miskolci Gombász Egyesülettől Szűcs Béla beszélt az időjárásfüggő gombavilágról, amely mostanság nem követi az eddigi rendet. Felhívta a figyelmet arra, hogy a tapasztalatai szerint még fellelhető tövisalja és májusi pereszke mostani példányainak fogyasztását már jobb elkerülni. Az egyébként ízletes, mostanában feltűnt begöngyöltszélű cölöpgombából pedig véletlenül se egyen senki, mert méreganyaga raktározódik a szervezetben, s egy újabb „találkozás” akár halálos immunreakciót válthat ki.

Hallhattunk még a Zöld Kapcsolat Egyesület tevékenységéről a kutyajó napok akcióitól a komposztkazánig. Valamint arról, hol tart a Zöld Akció Egyesület az ülepedő por miskolci vizsgálatában. Hallhattunk meglepő, de még nem publikus részeredményeket.

Aktuális programokért érdemes tallózni az egyes zöld szervezetek honlapjain, illetve közösségi oldalain.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában