Helyi közélet

2016.05.18. 21:29

Tehetségtámogatás – figyelnek a fiatalokra is Tokajban

Tokaj - A tokaji és a kistérségi tehetséges fiatalokat igyekeznek minél jobban támogatni.

Tokaj - A tokaji és a kistérségi tehetséges fiatalokat igyekeznek minél jobban támogatni.

Tehetségtámogató tevékenységéért a Colas Északkő Bányászati Kft. és annak igazgatójaként ifj. Cseh Zoltán rangos elismerésben, a Genius Loci díjban részesült – tudatta lapunkkal Horváthné Bócsi Ildikó, a SzSzC Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatóhelyettese.

Tokaji kötődés

– A Colas Északkő Bányászati Kft-t a Tokaj és Térsége Tehetségsegítő Tanács (TTTST), illetve e szervezet gesztorintézményeként működő Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola jelölte a rangos elismerésre, hiszen a szervezetek együttműködése több évtizedre nyúlik vissza. Együttműködésünk részeként 2015-ben a MATEHETSZ „gazdagító programpárok” pályázatának sikeres szülői életpályákat bemutató foglalkozásaként ifj. Cseh Zoltán és felesége példaértékű életvitelével, magával ragadó előadásmódjával, motiváló és inspiráló gondolataival szólította meg a következő generáció tehetségígéreteit Horváthné Bócsi Ildikó – tudtuk meg Horváthné Bócsi Ildikótól.

A TTTST egyik fő oktatásfejlesztési célja a természettudományos, a környezeti és az újabb technikai ismeretek és készségek élményszerű és gyakorlatorientált fejlesztése. A gesztorintézmény és a tagszervezetek komplex természettudományos tehetséggondozó műhelyeket és szaktáborokat szerveznek.

ÉM


A díjról

Genius Loci Díjjal ismerte el a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) azokat a cégeket, amelyek aktívan támogatják a hazai tehetséggondozás ügyét. A tavaly alapított díjat idén 12 hazai és határon túli vállalat és vállalkozó vehette át. Az elismerést olyan hosszú távú tehetségtámogató programok érdemelték ki, amelyek a vállalkozások részéről a társadalmi felelősségvállalás jegyében, a cégek és a tehetséggondozó szervezetek közös munkájának eredményeként kínálnak fejlődési lehetőséget tehetséges fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában