Helyi közélet

2016.05.23. 18:21

Szürreálom tárlatjáték a Feledy-házban

Miskolc - Szürreális képek, elvont világ, álomszerű, mégis a valóságból táplálkozó alakok, formák.

Miskolc - Szürreális képek, elvont világ, álomszerű, mégis a valóságból táplálkozó alakok, formák.

„Szürreálom – Képzelt világjárás oda és vissza” – ez volt a címe a Feledy-ház legújabb, szombati Tárlatjátékának, amelyben O. Papp Gábor festőművész műveit láthatta a közönség. Volt álommese a kuckóban, útmutatás nélküli tárlatvezetés, szürreális irodalmi szemezgetés, mindent megfestő kreatív műhely a kertben és beszélgetést is hallhattak a művészhez közelállókkal – Papp Lóránttal, a művész testvérével és Nónay Gábor műgyűjtővel – a minden tekintetben szürreális programra érkezők.

Formabontó

O. Papp Gábor Miskolc azon művészei közé tartozik, aki szabadon, a társadalomtól, külvilágtól függetlenül készíti alkotásait – vallják a szakemberek.

Képei szürreális, elvont világot idéznek meg, miközben vonzzák az embert, dinamizmusukkal, álomszerű, s mégis a valóságból táplálkozó alakjaival, formáival, színeivel. S nemcsak ezért különlegesek, hanem formabontó anyag- és eszközhasználatában is.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában