Helyi közélet

2016.05.24. 14:53

Interjú: Pély Barnabás

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a United és a B the First zenekarok frontembere, Pély Barnabás volt, aki sok érdekességet megosztott az olvasókkal.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a United és a B the First zenekarok frontembere, Pély Barnabás volt, aki sok érdekességet megosztott az olvasókkal.

Béres Szabi: Nem először jár(tok)sz Miskolcon, milyen emlékeid vannak?

Pély Barnabás: Imádom Miskolcot és imádjuk a Helynekemet, így mindig örömmel jövünk a borsodi megyeszékhelyre játszani. Nagyon lelkes közönséget találunk Miskolcon minden alkalommal, ami külön öröm számunkra.

Béres Szabi: Tavaly ősszel jelent meg harmadik albumotok, mit kell róla tudnunk?

Pély Barnabás: Az idén 5 esztendős B the First harmadik nagylemeze 2015 októberében látott napvilágot "Festivalpositive" címmel. Az album elég jól szerepelt többek között azért, mert indítottunk az Eurovízión négy-öt számot a lemezről és az egyik nóta a dalválogató legjobb 18 dala közé bekerült, ez a "You told me that you loved me" c. szerzeményünk. Egy jó kis kaland volt részt venni a versenyben és örülök neki, hogy át tudott menni egy főműsoridős programon egy alapvetően afro-amerikai (americana) zene. Szintén ezen a lemezen található a Deizz-el közösen előadott "Követem a szívem" c.nóta, amely magyar szöveggel íródott, viszont alapvetően angolul írok, hisz számos olyan stílusjegyet, amit szeretek énekelni, azokat egyszerűen nem lehet megcsinálni magyarul, viszont van rengeteg olyan szöveg, ami viszont magyarul sokkal jobban működik.

Béres Szabi: United?

Pély Barnabás: Alapvetően nagyon aktívak vagyunk és egyfolytában játszunk, szóval csinálgatjuk a United dolgait is. Az élő koncerteknek van egy olyan atmoszférája, olyan lendülete, amit egy lemezen nem lehet "átlökdösni"!

Béres Szabi: Tervek?

Pély Barnabás: Még idén várható a B the First negyedik nagylemeze, amely lavírozik a klasszikus blues és a pszihetetikus Rock között elég durván, úgyhogy vissza a gyökerekhez, ezenkívül tervezek egy szólólemezt, ami egygitáros stone box-os önmegfejtés lesz leginkább. Nyáron alapvetően szabadtéri rendezvényeken, városnapokon, fesztiválokon fogunk megfordulni, a B the First-el. (VOLT, SZIN) És a United koncertek is dübörögnek, többek között Londonban leszünk június 18-án.

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést Barna, további sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában