Helyi közélet

2016.04.21. 09:23

Nem lesz katolikus a Zrínyi Ilona Gimnázium

Miskolc, Eger - Az egyház nem veszi át az iskolát, mert kevésnek tartja a szülői támogatást.

Miskolc, Eger - Az egyház nem veszi át az iskolát, mert kevésnek tartja a szülői támogatást.

Nem lesz szeptembertől katolikus a Zrínyi Ilona Gimnázium, az intézményt ugyanis nem veszi fenntartásába az Egri Főegyházmegye. Ezt az Észak-Magyarország által feltett kérdésekre válaszolva írta a főegyházmegye osztályvezetője, dr. Németh Zoltán. Mint fogalmaz, köszönik a gimnázium szülői közösségének 54,3 százalékos támogatását, de ezt az arányt nem tartják elegendőnek. Számukra az lett volna a megnyugtató, ha 70 százaléknál nagyobb a támogatás.

Mint arról korábban írtunk, felmerült, hogy az intézmény a következő tanévtől római katolikussá válik. Ebben az ügyben márciusban tájékoztatót tartottak az iskolában a tanároknak, a szülőknek és a diákoknak. Akkor Kovácsné Szegedi Ildikó, a gimnázium igazgatója elmondta: a fenntartóváltást az iskola vezetősége kezdeményezte, mert 2015 őszére olyan helyzetbe jutott a gimnázium, amely súlyos leépüléssel fenyegetett.

A Miskolci tankerület vezetője, dr. László István a tájékoztatón hangsúlyozta: nem támogatja a fenntartóváltást, a gimnáziummal hosszú távon terveznek.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában