Helyi közélet

2016.04.14. 20:45

Interjú: Halott Pénz

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnerei, a Halott Pénz zenekar két frontembere Járai Márk és Marsalkó Dávid voltak, akik többek között a napokban megjelent új lemezükről is meséltek az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnerei, a Halott Pénz zenekar két frontembere Járai Márk és Marsalkó Dávid voltak, akik többek között a napokban megjelent új lemezükről is meséltek az olvasóknak.

Béres Szabi: Dupla teltházas (Helynekem) koncert után, milyen élményekkel lettetek Miskolcon gazdagabbak?

Halott Pénz (Járai Márk): Nagyon klassz dolog, hogy dupla fellépéssel jöhettünk Miskolcra. Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy mindkét nap telt ház és kiváló közönség fogadott bennünket a Helynekemben. Szeretjük Miskolcot és az itteni embereket.

Béres Szabi: Miskolci fellépésetekkel egy időben jelent meg sorban, a negyedik "Ülni. Örülni. Megőrülni. c." albumotok, mit lehet róla tudnunk?

Halott Pénz (Marsalkó Dávid): Igazán az előző lemez megjelenésével váltunk zenekarrá, addig leginkább egyedül voltam, illetve amolyan live act-ezős formát képviselt a Halott Pénz. Mindez most annyiban módosult, hogy (már) a zenekar is benne van a lemezben, dalokban, vagyis a komplett munkálatokban, ami így egy sajátos ízt adott az eddigi Halott Pénz világhoz képest. Örülünk, hogy végre megjelentünk, hiszen a legutóbbi album három éve látott napvilágot, azóta pedig rengeteg dolog történt velünk. Mióta zenekar van mögöttem,egészen más dalokat írni, folyamatosan gondolkodom, élőben mennyire működhetnek egyes dolgok. A tavaszi lemezbemutató turné gőzerővel zajlik, amit majd május 20-án egy Budapest Parkos bulival fogunk zárni, ahová 10.000 embert várunk, és ami minden évben egy ünnep számunkra.

Béres Szabi: Közreműködések megtalálhatóak a lemezen?

Halott Pénz (Marsalkó Dávid): Az előző koronghoz képest kevesebb a közreműködő, de most is voltak olyan általunk kedvelt és elismert zenészek, akikkel közösen készítettük az új anyagot. Az egész zenekar Hiperkarma fan, emiatt is nagy élmény volt közösen dolgozni Bérczesi Robival. De Plesz Barbara is énekel több dalban, aki ez előző lemezről már ismerős lehet a hallgatóságnak. Kőváry Zoli pedig gitározik a Trousersből, aki szintén a régebbi albumról lehet ismerős, hiszen a "Minden szobába kell álom" c. dalt együtt csináltuk.

Béres Szabi: Klip fronton mi a helyzet?

Halott Pénz (Járai Márk): Három hete jött ki a "Majd" c. dalunkhoz egy videó, ami alapvetően egy koncertezős, backstage-es jellegű klip, leginkább a zenekar életét mutatja be, hogy mennyi jó dolog történt velünk az elmúlt években. Szeretjük a Vizualitást hozzátenni a zenéhez, szóval fognak még az albumhoz klipek készülni.

Béres Szabi: Tervek?

Halott Pénz: Azzal, hogy kijött a lemez, egy nagy kő gördült le rólunk, azóta pedig minél több városba igyekszünk elvinni és bemutatni az embereknek. Nyáron indul a fesztiválszezon, egy újabb érzés amit nagyon várunk szintén.

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában