Helyi közélet

2016.04.16. 19:22

Hazavárják az elszármazottakat Mezőcsáton

Mezőcsát - A mezőcsáti rendezvénysorozat „csúcspontja” július 16-án lesz.

Mezőcsát - A mezőcsáti rendezvénysorozat „csúcspontja” július 16-án lesz.

Várossá válásának huszonötödik évfordulóját ünnepli az idén Mezőcsát, ebből az alkalomból rengeteg programmal várják az ide­látogatókat – tudtuk meg Siposné Horváth Anita polgármestertől.

A legnagyobb rendezvény a július 16-án megrendezendő „Hazaváró” című esemény, ahová a Csátról elszármazottakat várják egy nagyszabású program keretében. „A település megújítása már korábban elkezdődött, és azt hiszem, elmondhatjuk, az elszármazottak nem fognak ráismerni szülővárosukra” – hangsúlyozta a polgármester.

Rengeteg programmal várjuk az idelátogatókat. -Siposné Horváth Anita

Megújulás kívül-belül

A teljesség igénye nélkül felsorolva az utóbbi években megújult a 3307 számú út, a város főutcája, 10 millió forint értékben a közbiztonság megerősítése érdekében biztonsági kamerarendszert kapott Mezőcsát. Az adósságkonszolidációban részt nem vett települések támogatásából – amely 181 millió forintot tesz ki – jelenleg is zajlik három beruházás, ezek a Gyóni, Kolozsvári és Kölcsey utcák felújítása, az élelmezési központ és házasságkötő galéria kialakítása, melyek hamarosan befejeződnek.

Az ivóvízhálózat régi részének cseréje július elejére kész, ezt a svájci projekt segítségével tudják kivitelezni. Reméli, hogy a belső felújítás után a járási hivatal külseje is meg tud újulni, csakúgy, mint a régi öregek otthona. A labdarúgópálya öltözőjét is felújítják, és az elnyert pályázatból műfüves pálya is épül hamarosan.

„Karácsonyi ajándék” volt a 300 milliós támogatás, aminek segítségével új művelődési ház épülhet, ennek tervezése folyamatban van. További 150 millió forintot kaptak arra, hogy visszavásárolják a strandfürdőt.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában