Helyi közélet

2016.04.15. 12:15

Futással avatják fel a kilátó lépcsősorát Kovácsvágáson

Kovácsvágás - Tavaly májusban adták át Kovácsvágáson a Jánosvára-kilátót, ami azóta is rendületlenül vonzza a látogatókat a településre.

Kovácsvágás - Tavaly májusban adták át Kovácsvágáson a Jánosvára-kilátót, ami azóta is rendületlenül vonzza a látogatókat a településre.

Azonban a kilátóig valahogy fel is kell jutni, az odavezető út pedig meglehetősen meredek. Akkor a megnyitón azt ígérte Sándor Endre, Kovácsvágás polgármestere, hogy a közfoglalkoztatás keretében egy lépcsősort is fognak oda építeni, hogy ezzel is megkönnyítsék azok dolgát, akik a páratlan kilátásban szeretnének gyönyörködni. Az 1500 lépcső el is készült, és Sándor Endre az Észak-Magyarországnak azt is elárulta, egy ünnepélyes alkalommal kívánják átadni a lépcsőket, amelyet egy sport­eseménnyel kötnének össze.

Már felkérte a katasztrófavédelem és a rendőrség megyei vezetőjét, szervezzenek egy-egy lépcsőfutó csapatot, de a polgármester elmondta, civilek jelentkezését is várják, mert az avató és a verseny augusztus 6-án lesz.

ÉM-BG


A Jánosvára-kilátó

  • 18 turistát tud fogadni.
  • A kilátóig egy 470 méter hosszú erdei tanösvény vezet fel.
  • A 470 méternyi távolság alatt 72 méter szintkülönbséget kell leküzdeni.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában