Helyi közélet

2016.04.21. 19:46

Az év tájépítésze lehet Dobos Sára

Füzérradvány, Kazincbarcika, Miskolc - Az április 26-i döntőn derül ki, hogy ki kapja az idei díjat, a közönség is szavazhat.

Füzérradvány, Kazincbarcika, Miskolc - Az április 26-i döntőn derül ki, hogy ki kapja az idei díjat, a közönség is szavazhat.

Esélyes az Év tájépítésze 2016 díjra Dobos Sára. Ötödmagával került ugyanis a döntőbe, április 26-án derül ki, hogy kié a díj a szakmai zsűri és a közönségszavazatok alapján.

Környezeti szempontból is fontos a helyi termékek szerepe” Lenkey Péter

– Jó pár éve már, hogy megrendezik a versenyt – mondja lapunknak Dobos Sára. Azt nem tudni, hogy ki nevezte őt az idei megmérettetésre (a szavazás titkos), de azt igen, hogy a 17 jelölt közül beválasztották abba az 5-be, akik között eldől az idei díj sorsa.

– Amikor kiderült, hogy ott vagyok a jelöltek között, felkértek, hogy állítsak össze egy anyagot, amelyben három befejezett munkámat lehetett bemutatni – meséli a kert- és tájépítész.

Három „pályamű”

Ő egyrészt a Lillafüredi függőkertet választotta, valamint két másik megyénkbeli munkáját: a füzérradványi 100 hektáros Károlyi-kastélypark rekonstrukcióját és a kazincbarcikai belvárosi zöldterületek megújítását. A gazdagon illusztrált anyag az Építész fórum weboldalon megtekinthető, itt szavazni is lehet a jelöltekre.

– A díj odaítéléséről szakmai zsűri dönt. A bírálat részeként a zsűri tagjai választhattak egy-egy jelöltet, akinek munkássága mellett úgymond korteskednek majd az április 26-i döntőn – magyarázza Dobos Sára. Őt Ránki Júlia választotta, aki a napokban meg is látogatta, és bejárták a helyszíneket. A rádiós újságírót lenyűgözték a látottak.

– Hogy ki lesz az idei nyertes? A döntőn derül ki – jegyzi meg a tájépítész, és hozzáfűzi, bár az említett beruházásoknál ő volt a vezető tervező, de komoly csapatmunkákról volt szó, azaz az eredmény a teljes stáb érdeme.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában