Helyi közélet

2016.04.17. 10:23

Ahol a mindennapi munka is embert próbáló feladat

Girincs - A gyerekek fejlődéséhez, közérzetének javításához szükséges eszközöket vittek ajándékba.

Girincs - A gyerekek fejlődéséhez, közérzetének javításához szükséges eszközöket vittek ajándékba.

A festői szépségű környezetben fekvő Dőry-kastély egy különös házasság révén vált igazán közismertté. Az ott élő Dőry család lánya és Buttler gróf házassága ugyanis az alapja Mikszáth Kálmán Különös házasság című regényének. Hogy a sztoriban mennyi volt a valóság, és mi volt az írói fantázia szüleménye, arról már csak az ódon kastély falai tanúskodhatnának, ha tudnának. Most viszont egy egészen más történetről, egy nagyon szép, de nagyon nehéz munkáról beszélhetnének a történetírók.

Ez az első ilyen jellegű CSR-tevékenység, de folytatjuk. Dr. Szekeres Áron.

Speciális feladatok

A girincsi kastély ad ugyanis otthont a rendkívül hosszú nevű, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógy­pedagógiai Módszertani Intézménynek, amely speciális feladatokat lát el: a megye egész területéről fogadja a speciális fejlesztésre javasolt, súlyosan és halmozottan fogyatékos, értelmileg akadályozott gyermekeket 3–23 éves korig.

A mentális lemaradás mellett sok tanulónál egyéb sérülés is mutatkozik (autizmus, magatartászavar, motorikus fejletlenség, mozgáskorlátozottság, nagyothallás és látássérülés), és az intézmény feladata enyhíteni a társadalmi hátrányokon, kompenzálni az értelmi-érzelmi, testi fogyatékosságból eredő hátrányokat. Ehhez a munkához óriási lelkierő és elhivatottság kell, ezt a munkát igyekszik a Felsőzsolcai Ipari Parkban székelő SICTA Kft. kollektívája támogatni.

Egyhangúlag szavazták meg

– Társaságunk először rendezett tavaly karácsonykor céges vacsorát, amit többek között tombola is színesített. Ennek bevételét jótékony célra ajánlottuk fel. A döntést, hogy ki kapja a támogatást, egyhangúlag szavaztuk meg – tudtuk meg dr. Szekeres Áron HR-menedzsertől, aki régóta ismeri az intézményben folyó munkát. – Jómagam többször is voltam már itt, bepillantást nyerhettem az intézmény és az itt élők/tanulók mindennapjaiba, és tudom, hogy nincs elég megjelenési lehetőség, hogy a munkájukról, a mindennapjaikról, a szükségleteikről, a problémáikról, na és persze az eredményeikről beszéljenek. Pedig beszélni kell mindezekről és támogatni, segíteni őket ebben az embert próbáló feladatban – hangsúlyozta.

Ezért is döntött úgy a SICTA Kft. vezetése, hogy a tombola bevételéből vásárolt adományon túl a jövőben is támogatják az intézményt – tudtuk meg csütörtökön, amikor átadták az intézmény vezetőjének azokat az eszközöket, amelyek részben megkönnyítik a mentálisan sérült gyerekek mindennapjait, részben sportolási lehetőséget biztosítanak számukra. Így többek között falhoz szerelhető függőfotel-tartót, zárható fotelt és cseppfotelt, valamint tollasütőket, pingpong- és gumilabdákat és egyéb sportszereket hoztak ajándékba.

Folytatnák a támogatást

– Ez az első ilyen jellegű CSR-tevékenység a SICTA Kft. életében, de szeretnénk folytatni a támogatást, akár önkéntes munkával is a jövőben. Idén próbáljuk érzékenyíteni a dolgozóinkat, nyáron például faültetést szervezünk, az új gyár környezetét szeretnénk szebbé tenni. Ha ez sikerül és kedvet kapnak a kollégák, akkor reményeink szerint más akciókba is be tudjuk majd vonni őket. A cég vezetése is elkötelezett az ilyen jellegű társadalmi szerepvállalás iránt, maximálisan nyitott és támogat minket ebben. Mivel egyre nagyobbak vagyunk, egyre több embernek adunk munkát, és így egyre több család életére vagyunk hatással, szeretnénk ezt kihasználni és jótékony célra is fordítani – mondta dr. Szekeres Áron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában