Helyi közélet

2016.04.17. 18:43

106 éves a miskolci Piroska néni

Miskolc - 160 darab krumplilángos, vagyis a kedvence volt az ajándék.

Miskolc - 160 darab krumplilángos, vagyis a kedvence volt az ajándék.

Emellett egy hatalmas desszert, kölyökpezsgő és persze a torta, amin a gyertya mutatja, hány éves az ünnepelt: 106. Igen, Szabó Jánosné Dobránszky Piroska 1910 áprilisában született.

Április 11-én ünnepelték a születésnapját a Bulgárföldi Szolgáltató Központ és Gondozóházban az otthon vezetői, többi lakója, a miskolci önkormányzat képviselői és a család. Piroska nénit már tavaly is bemutattuk 105. születésnapján. Most is megállapítottuk, hogy akár húsz évet is letagadhatna, bár beteges volt a télen, és a látása, a hallása sem a régi.

– Kicsit unalmas így az élet – mondja, hiszen míg korábban keresztrejtvényt fejtett és sokat olvasott, mára ezeket már nem tudja csinálni. Azt már unokája, Eli meséli nekünk, hogy karácsonykor még ki is vasalt neki, és nem is olyan régen ő sütötte a krumplilángost.

Mozgalmas élet

Szabó Jánosné mozgalmas életet élt. Perén született, fiatalasszonyként fodrászként, később pedig gyárban dolgozott. A férje nem jött haza a frontról, így 1941 óta (31 éves korától) él egyedül. Egy fia van – ma már 80 fölötti – és két unokája. Elvira most is ott volt az ünnepségen férjével és két kisfiával, Petivel és Gergővel.

A gyertyákat a két déd­unoka gyújtotta meg, Piroska néni pedig meghatottan köszönte meg a köszöntéseket. Azt már a miskolci önkormányzat munkatársaitól tudtuk meg, hogy 27 száz év fölötti miskolcit tartanak nyilván. Közülük 5-en születtek 1910-ben, egyikük 1909-ben, ketten pedig 1908-ban.

-ÉM-HM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában