Helyi közélet

2016.03.12. 08:31

Városházi elismerések a sajtó napján

Miskolc - Nagy Erika (Mikom Nonprofit Kft.) és Tóth Éva (Európa Rádió) kapták a városháza sajtónapi díjait.

Miskolc - Nagy Erika (Mikom Nonprofit Kft.) és Tóth Éva (Európa Rádió) kapták a városháza sajtónapi díjait.

Immár hagyomány, hogy a miskolci városvezetés minden évben köszönti a sajtó munkatársait a Szabad Sajtó Napja alkalmából. Így volt ez az idén is, pénteken a polgármesteri hivatalba invitálták a városban működő különböző médiák dolgozóit.

A megjelenteket Koczák Szilvia, a városháza szóvivője köszöntötte, majd Kiss Gábor alpolgármester mondott rövid ünnepi beszédet. Kifejtette, hogy szerinte mik azok, amik pillanatnyilag meghatározzák a sajtót. Egyrészt az, hogy napjainkban teljesen átalakult: az eddigi 24 órás szolgálat még fokozódott, hiszen az emberek információhoz való jutásának igénye nem korlátozódik a munkaidőre, a történésekről azonnal tudni akarnak. Abban is sokat változott a sajtó munkája, hogy miképpen juttassa ezt az információt az érdeklődőkhöz.

Az alpolgármester úgy véli, egy sajtóorgánum akkor lesz sikeres, ha képes megtalálni a válaszokat ezekre a kérdésekre. Mint mondta, a városháza is beszáll a versenybe: a Miskolc különböző pontjain felállított LED-kijelzőkkel tájékoztatják a helyieket.

Mint minden évben, most is átadták a sajtónapi díjakat. Az idén az év szerkesztője Nagy Erika, a Mikom Nonprofit Kft. szerkesztője lett, az év riportere díjat pedig Tóth Éva, az Európa Rádió szerkesztő-­riportere kapta.

Örültek a díjnak

Tóth Éva lapunknak elmondta, nagyon meglepődött, hogy az idén őt díjazták, és ezúton is köszöni az elismerést. Úgy érzi, a díjat nemcsak ő, hanem a rádió összes kollégája is kapta.

Nagy Erika is örült a díjnak, kifejtette, azért a célért dolgoznak, hogy olyan információkat juttassanak el közönségüknek, amellyel megkönnyítik a hétköznapokban való tájékozódást és erősíteni tudják lokálpatriotizmusukat.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában