Helyi közélet

2016.03.03. 14:56

Tavaszi kikapcsolódás a Mátrában

Miskolc, Parádfürdő, Parádsasvár - Az üveggyártást feltámasztó manufaktúra is állomás.

Miskolc, Parádfürdő, Parádsasvár - Az üveggyártást feltámasztó manufaktúra is állomás.

Első állomásunk a Mátra északi lábánál fekvő gyönyörű, hegyi település Parádfürdő, ahol a különleges Cifra Istállót és a Kocsimúzeumot tekintjük meg. A fagerendás, vörös téglás, díszes külsejű, belül vörös márvány burkolatú Cifra Istálló 1880-ban, Ybl Miklós tervei alapján épült eklektikus stílusban, ma a lovak mellett a Kocsimúzeumnak ad helyet. Az eredeti XIX-XX. századi hintók és kocsik mellett hajtószánt, városi szánt, vadászkocsit, konflist és fiákert is megtekinthetünk.

Kristálycsodák

Parádsasváron a több mint 300 éves múltra visszatekintő üveggyártást feltámasztó manufaktúrába látogatunk: aki már látott izzó kemencét látta, hogyan fújják az üveget a mesterek, hogyan készülnek a kristálycsodák, az sosem fogja elfelejteni, aki pedig még nem látta, az nem hagyhatja ki az élményt. Egy ólomkristálycsiszoló műhelyben azt is felfedezhetjük, miként lehet az üveget szépséges mintákat rejtő, csillogó csodákká varázsolni. Megtekintjük az egykori üveg­gyár múzeumát, a Kristály Galériát is. Utunkat Magyarország legmagasabb pontjára, a Kékestetőre folytatjuk, mely a szubalpin klímájával, kristálytiszta levegőjével és kiváló panorámájával várja a vendégeket. A Mátrában 1014 méter magasan található tv-torony kilátóként látogatható. Hazaindulás a késő délutáni órákban. Tartson velünk Ön is!

ÉM


Tudnivalók

Időpont: 2016. március 12. (szombat). Részvételi díj: 7.990 Ft/fő. Foglalási és fizetési határidő: 2016. március 7. (hétfő). Indulás: a kora reggeli órákban Miskolcról. A tájékoztatás nem teljes körű! Jelentkezés és további információ a szervező elérhetőségein!

Szervező: Expert-Holiday Utazási Iroda 3525 Miskolc, Kazinczy u. 3., 46/780-450 (H–P 10.00–17.00); bankszámlaszám: 10918001-00000117-51320000, [email protected]; www.megbizhatoutak.hu. Eng. szám: U-001257, adószám: 23314823-2-05.

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás, az ebéd és a csoportkísérő díját. Nem tartalmaz biztosítást. Programok: Kocsimúzeum, Cifra Istálló, Kristály Galéria, üveg- és ólomkristálycsiszoló manufaktúra látogatása. A buszt a meghirdetett részvételi díjjal minimum 35 fő jelentkezése esetén indítjuk. A rajtunk kívülálló körülmények miatti programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában