2016.03.09. 12:24
Megaytól Piváig – Gasztronómiai kalandok Miskolc belvárosában
Miskolc - Miskolc belvárosa lassan, de biztosan egy nagy gasztronómiai kalandtúra helyszíne. Egymást érik a vendéglátóhelyek, aminek igazából örülnünk kellene, hiszen ezzel a belváros úgynevezett nyitvatartási ideje megnyúlik. Szántó István írása a szantograf.hu-n.
Miskolc - Miskolc belvárosa lassan, de biztosan egy nagy gasztronómiai kalandtúra helyszíne. Egymást érik a vendéglátóhelyek, aminek igazából örülnünk kellene, hiszen ezzel a belváros úgynevezett nyitvatartási ideje megnyúlik. Szántó István írása a szantograf.hu-n.
A többi kereskedő viszont úgy érzi, nem képes ezzel szinkronba kerülni, mert a délelőtti nyitvatartási időben viszont csökken a forgalom, s most itt van Kerényi László nevezetes képe a múltból. Bizonyítva, hogy a villanyrendőr mellett a Megay cukrászda székelt. A reklám szerint forint és krajcár vegyesen szerepel az árlistán. Ez kissé zavaró számomra. Nem tudom eldönteni, hogy most ez lehetett e az olasz Piva cukrászda elődje vagy a Megayé a sarkon volt. Kérdezném, ki emlékszik rá. Esetleg néhány 120 -130 éves barátaink közül akad valaki aki ezt megválaszolná. Magam csak annyit tehetek hozzá, hogy Miskolcon a Pivában, Lapos Gyuri krémese világbajnok volt. Azóta se ettem ehez hasonló finomságot. Akkoriban még a krémet kreálták, alkották , nem porból és vízből vegyítették. Mivel szembe laktunk az első emeleten, amikor kész volt a krémes, Gyuri bá – szép nagy derék ember volt – kiállt a cukrászda elé. Feltartotta a tálcát, jelezve, szaladhatok érte. Ez a süti volt drága édesanyám kedvence.
Forrás: szantograf.hu