Helyi közélet

2016.03.08. 15:35

Korszerű tanácsadó Hidvégardóban

Hidvégardó - Tovább gyarapodott a felújított és korszerűsített önkormányzati intézmények száma a határ széli faluban.

Hidvégardó - Tovább gyarapodott a felújított és korszerűsített önkormányzati intézmények száma a határ széli faluban.

A Védőnői Szolgálati Központ 2015-ig egy több mint 100 éves korszerűtlen középületben működött, elavult bútorzat és eszközpark mellett, ráadásul a komplex akadálymentesítéshez szükséges terület sem állt rendelkezésre.

Méltó közösségi funkció

Ezért új helyet kellett keresni a falu főutcáján, ahol pályázati támogatással kialakíthatóvá vált a terhes anyák, kismamák és újszülött gyermekeik egészségügyi alapellátással kapcsolatos igényeit kielégítő új tanácsadó egy felújításra szoruló lapos tetős ikerlakás földszinti részén. Ezzel az önkormányzati tulajdonú épület faluközponthoz méltó közösségi funkciót kapott. Visz­lai József főépítész pedig a tervezés során gondoskodott arról, hogy az épület egyrészt középülethez méltó megjelenést kapjon, másrészt pedig minden funkciónak – váróterem, tanácsadó, konzultációs szoba, melegítőkonyha, öltöző és vizesblokkok – legyen elegendő hely az épület előtt kialakított 3 parkolóval és az emeleten pedig egy 2,5 szobás felújított önkormányzati bérlakással együtt.

Mindezek üzemeltetését teszi olcsóbbá a telepített napkollektor és napelem rendszer, valamint a bioenergetikai fűtés biztosítása.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában