Helyi közélet

2016.03.25. 08:25

Kit hívjunk, ha a seriffek elérhetetlenek?

Miskolc - A Miskolci Önkormányzati Rendészet csaknem két napig elérhetetlen volt telefonon, mert technikai probléma adódott a telefonokkal.

Miskolc - A Miskolci Önkormányzati Rendészet csaknem két napig elérhetetlen volt telefonon, mert technikai probléma adódott a telefonokkal.

Mindezt honlapjukon jelezték is, azzal együtt, hogy akinek panasza van, írjon e-mailt. Egyik olvasónk azonban nem szerette volna ezt a megoldást választani, mert legutóbb is két hét múlva válaszoltak, neki azonban azonnali segítségre volt szüksége kedd este 7 órakor a Szeles utcában. Ago­ra levelezőfórumunkra megírta panaszát, azt is, mivel a rendészetet nem tudta elérni, gondolta, hívja a helyi seriffet, de ő nem vette fel a telefont.

Miért nem tudta elérni a körzeti rendészt, és miért nem működik a telefonjuk, erről is kérdeztük a Miskolci Önkormányzati Rendészetet. Illetve felvetettük azt is, miért nincs egy ideiglenes mobilszámuk, amíg a telefonok rosszak. Még aznap lett.

Kovács László Csabától, a Miskolci Önkormányzati Rendészet közterület-felügyeleti és rendészeti vezetőjétől megtudtuk: a rendészet vezetékes telefonszolgáltatásában március 21-én észlelték a hibát, sem kimenő, sem bejövő hívás kezdeményezésére nem volt alkalmas a rendszer. Értesítették a szolgáltatót, majd 22-én kiderült, akár 72 órás is lehet a hiba elhárításának időtartama.

Szerda reggel még az volt a honlapon, hogy technikai hiba miatt telefonon elérhetetlen a rendészet, délutánra már megadtak egy ideiglenes mobiltelefonszámot.

A körzeti rendész kapcsán azt az információt kaptuk, hogy a napi 8 vagy 12 órában, hetente maximum 48 órában teljesítenek szolgálatot. „Ezen szolgálatok eltérő napszakokban, éjjel-nappal, a jogszabályi előírások alapján és feladatorientáltan kerülnek meghatározásra” – fogalmazott a rendészeti vezető.

Hozzátette: amennyiben szükséges, a 112-es segélyhívó számon azonnali segítséget kérhetnek a bajbajutott lakosok.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában