Helyi közélet

2016.03.02. 08:10

Az udvarukon lőhették le Rexit Tardonán

Tardona - Tardonán, gazdája szerint a saját udvarukon lőtték ki kutyájukat ismeretlenek, Emődön is hasonló eset történt.

Tardona - Tardonán, gazdája szerint a saját udvarukon lőtték ki kutyájukat ismeretlenek, Emődön is hasonló eset történt.

Központi kérdés lett mostanában az állatkínzás, gondoljunk csak a közelmúltban Kazincbarcikán lelőtt és eltüntetett kutyákra, az állatvédők Parlament előtti tüntetésére, vagy Orbán Viktor posztjára fia hat évvel ezelőtt megvert kuvaszáról.

Nagy portán lakott

Tardonai olvasónk kereste meg lapunkat, hogy egy ismeretlen elkövető – véleménye szerint – saját udvarukon lőtte le házi kedvencüket. A kis termetű kutyának szombaton este veszett nyoma.

– Este kilenc körül hiába kerestük Rexit, nem jött, pedig a másik két kutyával együtt odabent szokott aludni. Nem szokott elcsavarogni, tizenkét éves volt, csak velem együtt jött ki a környékre, például, ha gombászni mentünk – mondta az eb gazdája, Gyenes Józsefné.

Az állat egy nagy portán lakott a község Dédestapolcsány felőli részén. Ebben az utcában az ingatlanok két részből állnak, az udvarok és a kertek egy része körbe volt kerítve, a hátsó fele pedig kijár a mezőnél lévő földútra, de itt semmilyen akadály nincs. A kutyát saját telkükön, a fakerítés mögött lévő bokrok közt találták meg gazdái másnap délelőtt.

– Vasárnap 10 órakor leltünk rá, vélhetően ide jött elpusztulni. Lőtt sebe volt, de vérnyomokat nem fedeztünk föl. A kaparása nyomát viszont megtaláltuk, egészen a kapu elől vezettek hátra addig a helyig, ahol aztán elpusztult – magyarázta Gyenesné, aki nem érti, mi visz rá valakit arra, hogy egy ártatlan s vélhetőleg vemhes jószágot lelőjön. A lövedéket egyébként nem találták meg, átment az állat testén, pedig fontos nyom volna, így senki nem mondhatná, hogy valahol a határban lőtték meg az ebet.

Az asszony elárulta, ez már a harmadik kutyájuk volt, amely elpusztult. Néhány évvel ezelőtt két ebüknek veszett nyoma, akkor azt gondolták, elcsatangoltak. A most elpusztult Rexinek pedig az egyik kölykét korábban már meglőtte valaki.

Hevesen ugattak

Gyenesné elmondta, ők nem hallottak aznap este semmi gyanúsat, a szomszédasszonyuk viszont mintha nyüszítést hallott volna. A szomszéd nekünk azt mondta, aznap este szokatlanul hevesen ugattak a kutyák, ki is mentek. Arra gondoltak, ebben az időszakban tüzelnek az ebek, de akár idegen kutya vagy ember is járhat az utcában, hiszen azokra mindig csaholnak.

Úgy tudjuk, a napokban Emődön is lelőttek egy kutyát, szintén belterületen, gazdája kertjében.

Eljárást indítottak

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rend­őr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, az ügyben állatkínzás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást a Kazinbarcikai Rendőrkapitányság. Az állatot lőtt sebbel, a portán kívül találták meg. A rendőrség a kazincbarcikai kutyakilövések miatt is nyomoz egy férfi ellen, aki szabadlábon védekezhet.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában