Helyi közélet

2016.03.09. 14:41

Ajándékba kapták a nőnapi szépülést az Avason élő hölgyek

Miskolc - Az Avason élő hölgyek kedden ingyen kaptak sminket, frizurát és színes körmöket.

Miskolc - Az Avason élő hölgyek kedden ingyen kaptak sminket, frizurát és színes körmöket.

Ez volt az igazi nőcis nőnap! Egy kis smink és arcápolás, frizuraigazítás, hajfonás és körömfestés. Ráadásul mindez ingyen, a Dialóg Közösségért Közhasznú Egyesület jóvoltából és szervezéséből. Nagy volt a sürgés-forgás kedden délután az Avasi Közösségi Kávézóban. Nőnapi megszépülésre várták a betérőket a Szemere Bertalan Szakközépiskola tanulói.

A nap nagy érdeme az összefogás és az önként vállalt segítés. Nagy Csilla

Mogyorósi Fanni fodrásztanuló szívesen jött, már túl is van egy hajfonáson.

– Azért vállaltam ezt a délutánt, hogy segíthessek, de azért is, hogy gyakorolhassam a szakmámat. Az iskolában általában egymás haján tanuljuk a fogásokat, de jó azt is kipróbálni, milyen az, mikor egy igazi vendég kívánságát teljesítjük. Örülök, mert a fiatal lánynak, aki itt volt, tetszett a munkám. Most divatosak a különböző fonások, az első évben ez volt a tananyag – meséli Fanni. Hozzáteszi: bár a nőnapi szépítkezésre betérők anyagi helyzetét nem firtatja, de biztosan vannak olyanok közöttük, akiknek nagy segítség a mai nap, hiszen ingyen újíthatják meg a frizurájukat, sminkjüket vagy körmüket.

Színes körmök

A kávézó egy csendes zugában a kozmetikustanulók várakoznak a következő kuncsaftra. Kihasználva a kis pihenőt, egymás körmét lakkozzák színesre. Most épp Krajnyák Noémi kezében az ecset, Kiss Nikolett pedig halvány rózsaszín és fehér műkörömfestést kap. Noémi elárulja: a kozmetikustanulók kézápolást is tanulnak az iskolában, innen a szakértelem. És valóban, Niki körmei gyönyörűek.

– Már volt itt három-négy nő, az ő körmüket is kilakkoztam – újságolja büszkén Noémi, az alkalmi manikűrös. – A szakmámat egyébként nagyon szeretem, mert a kozmetikusok varázsolják szebbé a nőket. Egy jó smink szinte átváltoztatja az arcot. Aki pedig szépnek érzi magát, több az önbizalma – fogalmaz.

Niki elégedetten nézegeti halvány színű körmeit, nem találja hosszúnak azokat.

– Ezekkel még mosogatni is lehet – jegyzi meg vidáman.

A sok fiatal között egy idős hölgyre bukkanunk, árad belőle a hála és köszönet.

– Kitűnő ez a rendezvény! Köszönöm a szervezőknek és a résztvevőknek. Én beültem egy kis kozmetikára, ittam egy teát, egy kávét, elbeszélgettem a lányokkal, de már megyek is tovább – mondja Pongó Józsefné.


Összefogásban az erő

Első alkalommal tartott nőnapi rendezvényt a Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület az Avasi Közösségi Kávézóban. R. Nagy Csilla közösségfejlesztőtől megtudjuk: a nap nagy érdeme az összefogás és az önként vállalt segítés. A szemerés diákok sminkeltek, frizurát készítettek és körmöt festettek a szépülni vágyó hölgyeknek.

Az Avasi Fotókör tagjai fényképeken örökítették meg a szépülést. Itt voltak a Miskolci Egyetem szociális munkát tanuló hallgatói, ők hozták a körömlakkokat, a szomszédos kínai bolttól pedig vállfákat kaptak, hisz nőnap alkalmából egy-egy ruhadarabot is választhattak az avasi csere-bere készletből a betérő hölgyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában