Helyi közélet

2016.03.18. 10:03

Szuperkamerák fogják Miskolcot pásztázni - A kamera meg is "írja" a feljelentést

Miskolc - Intelligens térfigyelő­rendszert is ajánlottak a Smart Citynek.

Miskolc - Intelligens térfigyelő­rendszert is ajánlottak a Smart Citynek.

Hogyan kapcsolódhatnak a cégek a Miskolcon elindított Smart City programhoz – erről szólt az Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter által csütörtökön megtartott workshop. Tavaly év végén ugyanis az önkormányzat ismertette a projektet a klasztertagok számára, majd részükről is felmerült az igény arra, hogy ötleteiket, fejlesztéseiket megismertethessék a városvezetéssel, a Miskolc Holding szakembereivel. Erre tegnap került sor a City Hotelben megtartott előadáson.

Kiss Gábor alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy Miskolcon a Smart City program keretében már több fejlesztés megvalósult. Példaként említette azt, hogy a lakások nagy részét már geotermikus energiával fűtik, valamint a közlekedésfejlesztést is ide sorolta, kiemelve a CNG-buszok üzembe helyezését. Valamint – folytatta – az informatikai fejlesztések is megvalósultak, elsősorban az ügyintézés területén.

Robotka Zsolt, a Dolphio Technologies Kft. ügyvezetője egy fejlesztésről számolt be, amely része lehetne a miskolci Smart City programnak.

Mint mondta, a város a kamerarendszer bővítését tervezi, erre rákapcsolódhatna a cége által fejlesztett program. Ami nem más, mint a mostaninál hatékonyabb térfigyelőrendszer kiépítése, amely intelligens felismerővel működik, azaz nem 3–4 pixeles képet ad, hanem automatikusan ráközelít arcokra, rendszámokra, felismeri, ha valaki szabálysértést követ el, sőt az erről szóló feljelentést is automatikusan elkészíti – sorolta. Ilyen rendszer a budai Várban már működik – tudtuk meg az ügyvezetőtől.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában