Helyi közélet

2016.03.25. 10:05

271 kenézi embernek adnak munkát

Taktakenéz - Taktakenézen megpróbálnak minél több helyi lakost foglalkoztatni.

Taktakenéz - Taktakenézen megpróbálnak minél több helyi lakost foglalkoztatni.

A Taktaközben is nagyjából ugyanazokkal a problémákkal küzdenek a települések, mint a legtöbb hátrányos helyzetű régióban, nincs helyben sok munkahely, de még a környéken sem nagyon. Taktakenézen is a legnagyobb foglalkoztató az önkormányzat.

Befejezéséhez közeledik az Egészségház felújítása. Molnár Tibor

Sokan dolgoznak

– Számunkra az a fontos, hogy lehetőleg minél több ember dolgozzon – mondja Molnár Tibor, Taktakenéz polgármestere. – Éppen ezért már tavaly is belevágtunk egy nagyszabású projektbe, hogy akit csak tudunk, vonjunk be a közfoglalkoztatásba. Ebben az évben összesen 271 taktakenézi lakost fogunk foglalkoztatni, ami, ha jobban belegondolok, kicsit félelmetes szám, hiszen ekkora embertömeget munkával ellátni, mozgatni, felügyelni nagyon felelősségteljes feladat. Mégis csináljuk, mert így jó néhány embert vissza tudunk vezetni a munka világába, még ha ez nem is számít klasszikus értelemben vett munkahelynek. Hatféle programban szerepelünk az idén, így a már meglévő mezőgazdasági jellegű munkák mellett egyebek mellett belefogunk a belvízrendezésbe is. Idén kialakítunk egy hűtő- és tárolóhelyet azoknak a termékeknek, amelyeket nyáron megtermelünk és amivel ellátjuk a konyhát, de ebben az évben belevágunk a térkövek gyártásába is, amelyekkel a település útjait fogjuk reményeink szerint szebbekké varázsolni.

Fejlesztenek is

A fejlesztések sem kerülik el Taktakenézt.

– Befejezéséhez közeledik az Egészségház felújítása, amelyre 26 millió forintot nyertünk pályázat útján – mondja Molnár Tibor. – Ez nem csupán az épület külső és belső felújítására lesz elég, de marad pénz eszközbeszerzésre, amellyel az orvosi rendelő eszközállománya válik jóval korszerűbbé. Ugyancsak a közelmúlt beruházása volt a településen a kamerarendszer kiépítése, amely megítélésünk szerint indokolt volt és azt vártuk tőle, hogy ettől biztonságosabbá válik a falu. Ebben nem is kellett csalatkoznunk, hiszen az elmúlt egy-másfél évben jóval csendesebbé vált Taktakenéz. Ez egyrészt köszönhető a kamerarendszernek, amellyel nem csupán a helyieket, de a településre látogatókat is tudjuk figyelni, ha a szükség úgy hozza, de a közmunka­program is hozzájárult ahhoz, hogy nyugodtabbak az emberek. Mégpedig azért, mert ismét egyre több embernek van munkája, és ha nem is visz haza nagyon nagy fizetést, de mégis több kerül az asztalra, mintha csupán a segélyt kapnák az emberek.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában