Helyi közélet

2016.02.10. 14:13

Tavasszal épülhet a mezőkövesdi tanuszoda

Mezőkövesd - A Magyar Kormány tavaly meghozott döntésének köszönhetően 400 millió forint kormányzati támogatást kapott Mezőkövesd a városi tanuszoda építésére, így 2016-ban elkészülhet a sportfejlesztés.

Mezőkövesd - A Magyar Kormány tavaly meghozott döntésének köszönhetően 400 millió forint kormányzati támogatást kapott Mezőkövesd a városi tanuszoda építésére, így 2016-ban elkészülhet a sportfejlesztés.

A kivitelezői szerződést dr. Fekete Zoltán polgármester és ifjabb Szilvási András, a Szilvási Építő Kft. ügyvezetője írta alá február 3-án. A polgármester a kormány támogatása mellett hangsúlyozta, hogy a tervezés megkezdésétől számítva másfél év alatt sikerült eljutni a megvalósításig. Hozzátette, hogy a tanuszoda építésével a város és az itt élők régi vágya válik valóra és már a 2016 szeptemberében induló tanévben használhatják a diákok. Ifjabb Szilvási András a kivitelezéssel kapcsolatban elmondta, hogy március 1-jén veszik át a munkaterületet, ezt követően kezdik a létesítmény építését, de az előkészületeket korábban megkezdik.

Két medence

A tanuszodát a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola és a Bayer Róbert Kollégium közös udvarán fogják megépíteni, és teljesen akadálymentes lesz. A kollégium épületéhez kapcsolódó, összesen 750 négyzetméter területű létesítményben két medencét alakítani ki. A kisebb, 11×5,5 méter területű tanmedencében a kezdők tanulhatnak meg úszni, míg a nagyobb, 25×11 méteres sportmedencében az úszásoktatáson túl akár versenyeket is lehet majd rendezni.

A költségtakarékosság érdekében az épületben a mozgáskorlátozott vizeshelyiségek mellett a vízgépészeti helyiségek lesznek kialakítva, az öltözőknek, a vizes- és az egyéb kiszolgálóhelyiségeknek pedig a kollégium ad majd otthont. A gimnázium és a kollégium energetikai fejlesztése során 72 darab napkollektort helyeztek ki, ennek köszönhetően a tan­uszoda üzemeltetési költsége is jelentősen csökkenni fog.

Szeptembertől a térségben több mint 5000 óvodás, illetve iskolás gyermek számára nyílik majd lehetőség az úszás alapjainak elsajátítására.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában