Helyi közélet

2016.02.16. 18:13

Sportos és médiás sztárok sztoriztak az ózdi Olvasóban

Ózd - Olimpiai bajnok és válogatott sportolók, valamint televíziós személyiségek látogattak Ózdra.

Ózd - Olimpiai bajnok és válogatott sportolók, valamint televíziós személyiségek látogattak Ózdra.

A sport és a média számos ponton összekapcsolódik. Ezt igazolta az Ózdi Szabadegyetem idei első rendezvénye, amelyre méltán népszerű, elismert sportolókat és a televízió képernyőjéről jól ismert vendégeket hívtak meg. Az Olvasó színháztermében telt ház fogadta Kovács „Kokó” István olimpiai bajnok ökölvívót, Csisztu Zsuzsa korábbi válogatott tornászt és férjét, a táplálkozástudományi szakértő Ketskés Norbertet. Mellettük a kommentátor-riporter Knézy Jenő, valamint az ózdi származású, volt válogatott labdarúgó Vincze Ottó is részt vett a sztorizásban. A két és fél órás program során a vendégek a sporttal és a médiával kapcsolatos történeteiket elevenítették fel, és az érdeklődőket virtuálisan bevezették a tévézés kulisszái mögé is.

– Szenzációs este volt, köszönöm, hogy itt lehettem – foglalta össze az érzéseit az este végén Kovács „Kokó” István. – Sok helyre meghívnak, de ez az ózdi program valóban kiváló volt. Olyan emlékeket hozott elő belőlem, amelyek már nagyon rég történtek. Éppen húsz éve annak, hogy Atlantában megnyertem az olimpiai aranyat, és ezúttal a profi karrieremre is visszatekinthettem. Jó érzés ezekről a sikerekről beszélni, pláne ennyi érdeklődő ember előtt.

Kovács „Kokó” Istvánról az is kiderült, hogy annak idején azért ment le először a bokszterembe, mert valaki Budapesten lelökte az egyik menetrend szerinti buszról. Innen pedig az amatőrök, majd a profik között is a csúcsra ért, méghozzá a kőkemény munkának köszönhetően.

Ózdi kötődés

A munkát emelte ki Csisztu Zsuzsa is, aki tíz éven keresztül volt válogatott tornász, ezután pedig a televíziós kép­ernyőn is közkedvelt műsorvezetővé vált.

– Sokan nem is tudják, hogy rokoni szálak is fűznek Ózdhoz, hiszen az egyenes ági unokatestvérem, a kiváló balett-táncos Kaprinai Tibor jelenleg is a városban él – osztotta meg az érdeklődőkkel Csisztu Zsuzsa. – Gyermekkori emlékek törtek fel bennem, amikor közeledtünk a városhoz, hiszen a környéken nagyon szép időket tölthettem. Jó volt visszajönni, az itt tapasztalt érdeklődést és szeretetet pedig nagyon köszönöm az embereknek. Amit itt tapasztaltam, szöges ellentétben áll azzal, amit manapság Ózdról hallani lehet a fővárosban. Gyönyörű kultúrházban beszélgethettünk, arra pedig nem is gondoltam, hogy ennyien kíváncsiak lesznek ránk. Kiválóan éreztünk magunkat, ha máskor is meghívnak, szívesen visszatérek Ózdra.

 


Lesz még folytatása

Dancsok Tamás, az Ózdi Szabadegyetem főszervezője úgy nyilatkozott, hogy ebben az évben a Sport és Média programnak még lesz folytatása. Megtudtuk, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat Nyilasi Tiborral és Hajdú B. Istvánnal, és a tervek szerint ősszel akár még Görbicz Anita is ellátogathat a rendezvény keretében a városba.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában