Helyi közélet

2016.02.09. 08:45

Sokszínűség: ősfáktól a Tiszai pályaudvarig

Harsány - A Harsányi Sópince adott otthont a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár Bizottság első kihelyezett ülésének február elején.

Harsány - A Harsányi Sópince adott otthont a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár Bizottság első kihelyezett ülésének február elején.

A felvett értékek

A tanácskozás alkalmával a bizottság tagjai elfogadták a 2015. II. félévi tevékenységéről szóló beszámolót, és a következő helyi értékeket vették fel a Megyei Értéktárba: erdőbényei kádártánc, bükk­ábrányi Bányász Emlékház és a bükkábrányi ősfák, Miskolc-Tapolcai Sziklakápolna, Szentléleki kápolnaromok, Tiszai pályaudvar, Kós-ház (Miskolc) és az egykori érseki dézsma pince és borház jelenleg sópince és helytörténeti gyűjtemény Harsányban.

– Ebből az alkalomból külön öröm volt számunkra, hogy a kihelyezett ülés egy olyan helyszínen zajlott, amely éppen ezen a napon került fel Borsod-Abaúj-Zemplén megye értékeinek listájára, mondta Szabó Gergely, Harsány polgármestere, aki körbevezette a bizottság tagjait, akik a sópincén kívül megtekinthették a település helytörténeti gyűjteményét, és látogatást tettek Magyarország első székely termékeket forgalmazó mintaboltjában is.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában