Helyi közélet

2016.02.05. 16:24

Punkból indult most akusztikusban (is) nyomja

Kazincbarcika, Miskolc, Onga - Stefán Tamás punk és melodikus-hardcore formációkból ismert, csak közeli ismerősei tudják: gyakran vállalkozik akusztikus produkcióra is. Szombaton egy nagyszabású zártkörű bulin is erről az oldaláról mutatkozik be.

Kazincbarcika, Miskolc, Onga - Stefán Tamás punk és melodikus-hardcore formációkból ismert, csak közeli ismerősei tudják: gyakran vállalkozik akusztikus produkcióra is. Szombaton egy nagyszabású zártkörű bulin is erről az oldaláról mutatkozik be.

Mit kell tudni a személyes és zenei előéletéről?

Stefán Tamás: 22 éves vagyok, Ongán lakom, jelenleg Miskolcon dolgozom. Középiskola első évében vettem az első gitárom, mindig is nagyon érdekelt a zene, egy-két éven belül megismerkedtem pár sráccal az Andrássy Gyula szakközép suliban, akikkel csináltunk egy pop-punk zenekart névszerint a Fake Smile-t.

Mi volt a koncepció, milyen céllal indult a zenekar?

Stefán Tamás: Százszázalékban saját magunk szórakoztatására, kedvenc zenekaraink dalait játszottunk, írtunk pár saját dalt is, időnként koncerteztünk a környéken, nagyon élveztük de az idő elteltével mindannyian egyre másképp képzeltük el a zenénket ezért véget is ért.

Hogyan folytatta?

Stefán Tamás: Második projektem a Reminder zenekar volt, 2013 őszén kezdtem, pár régi ismerőssel akikkel mind szerettek volna egy picit modernebb, több metál elemet használó de még lényegében pop-punk zenekart, kiadtunk egy single-t és egy kislemezt, bejártunk sok helyet az országban. Ez a felállás jelenleg inaktív, de tervezzük a folytatást (nevet).

Jelenlegi zenekarával mikor és hogyan jött össze?

Stefán Tamás: A Reminder próbáinkon ismerkedtem meg a kazincbarcikai faminehill (melodic-hardcore) zenekar tagjaival, 2014 nyarán pedig gitárosként helyet foglaltam a csapatukban, jelenleg ez a legfőbb zenei projektem.

Meddig „jutott” és hol tart most a faminehill?

Stefán Tamás: Az elmúlt években többször körbejártuk Magyarországot, voltunk Bécsben, Krakkóban, Ostrawaban, Komáromban, és tervezünk az éven is sok koncertet belföldön és külföldön is, szeretnénk a frissen megjelent kislemezünk a What Have We Done To Each Other -t minél több helyre eljuttatni.

Hogy jött a hétvégi koncert ötlete és kik lépnek még fel?

Stefán Tamás: Révén hogy a zenekaraimban legtöbbször én írom a zenei alapot a dalainkban, mindig is játsztottam és énekeltem akusztikus gitárral itthon és házibulikon, így jött az az ötlet is hogy a szombati miskolci zártkörű az Anchorless Bodies, Heartlapse, faminehill és Testify zenekarok részvételével tartott bulit fogom nyitni. Nagyon várom. ​

- Pap Gyula -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában