Helyi közélet

2016.02.06. 19:24

Már gyerekként színpadra vágyott Kocsis Klaudia

Gönc - A fiatal énekesnő a műsoraival szeretne örömet okozni az embereknek.

Gönc - A fiatal énekesnő a műsoraival szeretne örömet okozni az embereknek.

Hétéves kora óta az éneklés áll Kocsis Klaudia életének a középpontjában, de három-négy éve a megye számtalan rendezvényén, fesztiválján is találkozhatunk vele. A tehetséges, gönci énekes gyerekkori karrierje egy fiatalokból álló énekegyüttesben kezdődött, amellyel helyi ünnepségeken, ifjúsági találkozókon léptek közönség elé. Gyerekként több hangszeren is megtanult játszani, és az énektudását is fejlesztette, majd a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium drámatagozatára jelentkezett, és a budapesti Keleti István Művészeti Iskola kihelyezett intézményében képzi magát. Itt a színészet mellett éneket és egyéb művészeti képzéseket is tanul, idén végez alapfokú színészi minősítéssel.

A színészet ugyanis a másik szerelem, amelynek köszönhetően például már Németországban is volt szerencséje színpadra állni.

Színészi álmok

– Bár az ének az, amiben hosszú távon elképzelem a jövőmet, de a színészi álmaimról sem tettem le, ha úgy alakul, hogy lehetőséghez jutok ezen a területen, akkor mindenképpen szeretném megragadni – vallja.

Négy évvel ezelőtt indult az önálló előadói karrierje, amikor elindultak a felkérések különböző rendezvényekre, fesztiválokra, tavaly pedig már a megye számtalan településén találkozhattak vele a kilátogatók.

Három videóklipben is szerepelt, 2013-ban a Cairo együttes, 2015 elején a Reflex Miskolci villamoson című dalának kisfilmjében, míg tavaly nyáron Márkypapa és az Elkövetők kérték fel egy közös munkára: a Kiút című dalban énekelte a ref­rént.

Idén pedig azon dolgozik, hogy kialakuljon az a végleges stílus, amit a sajátjának mondhat, új dalai kicsit swinges, kicsit jazzes stílusban íródnak, így ilyen repertoárral találkozhatunk egy Kocsis Klaudia-koncerten. Legközelebb február 6-án a Taktamenti Böllérfesztiválon Prügyön.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában