Helyi közélet

2016.01.30. 16:41

Újabb nyílt levél - ezúttal a Teleki Blanka Gimnázium tantestületével

Miskolc - Nem elégedett a Herman Ottó Gimnázium tantestülete az emberi erőforrások minisztere által bejelentett, közoktatást érintő változásokkal.

Miskolc - Nem elégedett a Herman Ottó Gimnázium tantestülete az emberi erőforrások minisztere által bejelentett, közoktatást érintő változásokkal.

Ezért újabb nyílt levelet fogalmaztak meg a pedagógusok, ezúttal a fővárosi Teleki Blanka Gimnázium tantestületével együtt. A miniszter hétvégén a fővárosban, szerdán pedig Miskolcon beszélt arról, hogy csökkennek a pedagógusok terhei, kevesebb lesz az ellenőrzés és átszervezik a Kliket.

Ez azonban csak egy töredéke azoknak a gondoknak, amelyet a Herman Ottó Gimnázium tantestülete első nyílt levelében felsorolt. A levélhez azóta országszerte több mint 440 iskola, szervezet, csoport és több mint 25 ezer magánszemély csatlakozott.

„Kérjük, hogy az áldatlan helyzet feltárásában, orvoslásában a pedagógustársadalmat támogatni szíveskedjék! A problémahalmazok mindegyikével foglalkozzon a felállítandó oktatási kerekasztal, mert a részmegoldások már nem elégségesek!” – írják a tanárok a második nyílt levélben.

Hat témakör

Pilz Olivér, a Herman gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke a levél keletkezéséről elmondta: a kollégák áttanulmányozták az első levél óta, más iskoláktól érkező észrevételeket, és így fogalmaztak meg egy új összegzést a problémákról, ezúttal hat téma köré csoportosítva, melyek már eljutottak a köznevelési államtitkársághoz.

A témák a következők: túlzott központosítás, egymással nem összetartozó változtatások, túlzott ismeretanyag az alaptantervben, rengeteg adminisztráció, béremelést a nem pedagógus dolgozóknak is, szakmai alapon történő egyeztetés.

A levél így zárul: „Sürget az idő! Gyermekeink jövője a tét!”

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában