Helyi közélet

2016.01.09. 11:13

Tűzifa és szigetelés, hogy ne fázzanak

Pere - A perei Barna Tamás és párja két kisgyermeket nevelnek nehéz körülmények között, írtuk „Tízen laknak egy házban, amiből kihúz a meleg” című cikkünk december 7-i számunk 3. oldalán.

Pere - A perei Barna Tamás és párja két kisgyermeket nevelnek nehéz körülmények között, írtuk „Tízen laknak egy házban, amiből kihúz a meleg” című cikkünk december 7-i számunk 3. oldalán.

A szilikátból épült, vakolatlan házban rajtuk és a tulajdonos nagymamán kívül lakik Tamás nővére is, aki egyedül neveli négy kiskorú gyermekét. Az épület félig szigeteletlen, s nem készült el a fürdőszoba sem. Egy nagy lavórban fürdenek, a kerti illemhelyre járnak.

Tamás igyekszik a hiányosságokat apránként pótolni, de anyagiak híján lassan halad. Egy hónap elteltével megkérdeztük: változott-e valami azóta? Tamás arról számolt be, hogy egy fiatalkori ballépése miatt felhalmozódott adóssága rendeződni látszik, részletfizetési lehetőséget kapott, amellyel élni kíván, így elállhat ő is dolgozni.

Téli gyermekruhákat kaptak adományként, továbbá az Észak karácsonyi Segítünk akciója keretében az óvodán keresztül játékok is kerültek bőven a karácsonyfa alá. De nagyon elkelne még egy kis segítség.

ÉM-SzK


Aki tud, segítsen!

  • Amire szükség volna: tűzifa, 10 négyzetméter csempe, csövek, szerelvények, egy 100 literes bojler, a plafonhoz 25 négyzetméter gipszkarton, ragasztó, a malackáknak termény.
  • Egy elektromos varrógépnek is nagy hasznát vennék. (A nagymama régen egy azóta megszűnt varrodában dolgozott, mint mondta, egy ekkora családban sok minden varrnivaló akad.)
  • Az apa, Barna Tamás elérhetősége: 30/255-63-46


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában