Helyi közélet

2016.01.03. 08:40

Teszi tovább: menti a madarakat Mályiban

Mályi - Lehoczky Kíra harmadik lett a TV2 „Süss fel nap” versenyén. Pénzt nem, egy emléklapot kapott.

Mályi - Lehoczky Kíra harmadik lett a TV2 „Süss fel nap” versenyén. Pénzt nem, egy emléklapot kapott.

Találják ki, hol értük utol telefonon a madármentő Lehoczky Kírát kedden délután, a téli szünet derekán, amikor diáktársainak többsége a neten szörfözik, netán olvas, sportol vagy heverész?!

A tizenkét éves, Mályiban lakó kislány édesapjával éppen a Hortobágyi Madárkórház bejárata elé érkezett több műtendő madár kíséretében. Várták az orvost, aki mellett édesapja és ő személyesen biztosítják az asszisztenciát.

Más kategória

– Nagyjából az történt, amire számítottunk. Az a kisfiú lett az első, aki a csontvelőjét felajánlotta a testvérének, a második a kutyamentő kislány, a harmadik Kíra. Bár volt olyan másik „szurkolói csoport”, amelyik kifogásolta, hogy igazából az első helyezett úgymond kilógott a sorból, mert bármily önzetlen, nemes cselekedet is, de nem igazán nevezhető társadalmi felelősségvállalásnak, hogy valaki a beteg kistestvérének csontvelőt ad.

Elismerésre méltó önfeláldozás, de nem mérhető össze egy folyamatos tevékenységgel, mint amilyen például a sérült vagy magukra maradt állatok mentése. Mindenesetre az első helyezett a teljes összeget felajánlotta a kórháznak, ahol a testvérét gyógyítják, s ez is nagyon szép tőle – szögezte le az édesapa, a Mályi Természetvédelmi Egyesület keretein belül létező Mályi Madármentő Állomás működtetője.

Kérdésünkre elárulta, hogy Kírának is az volt a terve, ha ő nyer, ha nem is a teljes egymillió forintot, de egy-egy kisebb összeget ő is felajánl a Hortobágyi Madárkórháznak, illetve a Gyermek-egészségügyi Központnak. Na, de erre nem került sor. Hogy fogadta vajon Kíra, hogy csak egy emléklapot kapott?

– Azt biztosan gondoltam, hogy több ember szereti a kutyákat, mint a madarakat, így nem csodálkoztam, hogy a kutyamenhely önkéntese megelőzött. Én teszem tovább, amit eddig, mentem a madarakat. Nem bántam meg, hogy indultam a versenyen, mert így legalább több ember tudja, hogy mi létezünk, többen ismernek bennünket – mondta Kíra.

Ezt igazolja, hogy karácsony előtt az állomás Facebook-oldalára kitettek egy kedves kis rajzot, egy képzeletbeli dobozkával, felsorolva, mi mindennel lehet támogatni a sérült madarak karácsonyát, a madármentők tevékenységét. Többen is küldtek kötszereket, fertőtlenítőket. Néhányan pár ezer forintot is átutaltak az egyesület számlájára, még Dunántúlról is érkezett adomány.

ÉM-SzK


Elérhetőségek

Mályi Természetvédelmi Egyesület

3434 Mályi, Erkel Ferenc út 62.

Sérült madár bejelentése Mályi 40 kilométeres körzetében: Lehoczky Krisztián

Tel.: 06/30 689-2727

Bankszámlaszám: 11600006-00000000-63004951


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában