Helyi közélet

2016.01.29. 18:37

Támadnak a vírusok: 3 gyerek egy csoportban Miskolcon

Miskolc - Felső légúti betegségek és hasi panaszokat okozó vírus dönti ágyba a gyerekeket.

Miskolc - Felső légúti betegségek és hasi panaszokat okozó vírus dönti ágyba a gyerekeket.

Egyes miskolci iskolákban, óvodákban már az osztályok vagy csoportok fele hiányzik, de van olyan osztály is, ahol csak 5–6 gyerek ült a padokban a héten. Egy szülő jelezte lapunknak, hogy az ő gyermeke óvodájában már csak 3 gyerek jár a 30 fős csoportból hányást, hasmenést okozó megbetegedés miatt. Szerinte több szülő is betegen viszi be gyerekét az intézménybe, ezért terjed gyorsan a vírus. Egy másik szülő pedig azzal hívott fel bennünket, hogy a Könyves Kálmán Általános Iskolában is sok gyerek nyomja az ágyat.

Elsőként a megyei kormányhivatalnál érdeklődtünk, ahol Póczos Nikolett sajtóreferens elmondta, a Miskolci Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Osztályához nem érkezett jelzés tömeges, vírusos megbetegedésről, tehát járványról nincs szó. Ám januárban jellemző, hogy megugrik a hasi problémákkal járó vírusfertőzések száma.

Dr. Török Lajos gyermek háziorvostól megtudtuk, a belvárosban nem jellemző a hányás-hasmenés, itt inkább a felső légúti betegségek döntik ágyba a gyerekeket. Volt a héten olyan iskolai osztály, ahol csak 5–6 gyerek maradt egészséges. Szerinte nem valószínű, hogy bármelyik orvos is betegen engedné iskolába, óvodába a gyerekeket.

Megugrott

Érdeklődtünk a Kilián lakótelepen is, ahol a Könyves Kálmán Általános Iskola található. Dr. Gáspár Ágota gyermek háziorvos jelezte: a lakótelepen valóban van egy kisebb járvány, valamelyik vírus hányást, hasmenést okoz, de a gyerekek 2–3 nap alatt meggyógyulnak, kórházba nem kerülnek. Az iskola gyermekorvosa, dr. Fekete Olga hozzátette: ezen a héten ugrott meg a betegek száma. Egyes osztályokból a tanulók fele is hiányzik. Ilyenkor fontos a folyadékbevitel, és hogy aki beteg, ne menjen közösségbe.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában