Helyi közélet

2016.01.13. 08:37

Parkolás közben tanulta meg a spárgát Miskolcon

Miskolc - Jégpáncél borította a hét elején a belvárosi parkolót. Miért kell ezért fizetni?

Miskolc - Jégpáncél borította a hét elején a belvárosi parkolót. Miért kell ezért fizetni?

A miskolci parkolás sajnos örökzöld téma. Ezúttal az elmúlt napok mínuszai tettek egyes területeket járhatatlanná. Az ITC melletti parkolót például napokig jégpáncél borította. Keddre a helyzet megoldódott, elsősorban nem a szolgáltatónak köszönhetően, hanem az időjárás lett enyhébb, felolvasztva a jeget. Persze így sár, kátyú, tócsa borította a területet, de néhány autós már ennek is örült, miután a hét elején többször elcsúszott a jeges felületen.

„Nem tudtam, hogy tudok spárgázni, de hétfőn sikerült” – mesélte egy nő, aki a közeli kozmetikába érkezett, és autóját szerette volna a parkolóban hagyni. Nem sikerült neki, át kellett állnia egy másik helyre. „Nincs is azzal gond, hogy fagyott az út, hiszen tél van, de akkor ne kérjenek érte pénzt, mert cserébe nem szolgáltatnak, nem takarítanak. Ha én nem takarítom el a járdámon a havat, a jeget, azonnal büntetnek, nem beszélve arról, ha balesetet okozok…” – tette hozzá.

Egy másik sofőr szerint tűrhetetlen, hogy kiemelt zónában ilyen legyen a parkoló Miskolcon. „Értem, hogy tél van, de mindig azt hallani, hogy felkészültek rá, akiknek fel kell, azután meglepődnek, hogy mégis fagy” – fogalmazott.

Seres Tamás hétfőn káromkodva szállt ki a kocsijából, s csak lassan nyugodott meg. Kijelentette: ő ezért biztos nem fizet. „Próbáljanak megbüntetni, lefotózom, milyen a parkoló. Ha itt megsérül valaki, kinek a felelőssége lesz?” – kérdezte.



Megrendelték a síktalanítást

Megkerestük a Régió Park Miskolc Kft.-t, hogy tudnak-e az ITC-parkoló rossz állapotáról, és részükről ilyenkor mi a teendő. Annyit nyilatkoztak: hétfőn megrendelték a síktalanítást a nagyobb parkolókban, köztük az ITC-nél is, de a síktalanítási munkálatokat általában este tudják elvégezni, amikor kisebb a forgalom, és ezt meg is tették.

Azt is megkérdeztük, hogy ha már ilyen állapotban van egy parkoló, nem lenne-e jobb, ha azt az adott időszakra ingyenessé tennék. Erre a kérdésünkre azonban nem kaptunk választ.

Folytatni kívánják

Ha parkolás a téma, akkor kihagyhatatlan a Széchenyi negyedben található belvárosi parkolók helyzete. A közelmúltban már írtunk ezekről, most újra érdeklődtünk. A korábbi választ kaptuk, azaz, pályázati források felhasználásával szeretnék rehabilitálni a területet. „Az önkormányzat folytatni kívánja az előző uniós költségvetési ciklus belvárosi városrehabilitációs beavatkozásait. A Stratégiai Gazdaságfejlesztési Osztály dolgozik azoknak a javaslatoknak a kidolgozásán, amelyek a 2016–2020 időszakban a Kazinczy utcától keletre fekvő, belvárosi tömbbelső, Széchenyi negyed – közismertebb nevén Bazár tömb – felújításával kapcsolatosak.

A még formálódó tervek szerint a TOP források felhasználásával elsősorban a közterületek rehabilitációja, zöld felületek kialakítása, illetve az önkormányzati tulajdonú kereskedelmi, szolgáltatóépületek klímatudatos, energiahatékonyságot célzó átalakítása valósulna meg” – fogalmaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában