Helyi közélet

2016.01.08. 14:40

Jól működő családi napközi Szendrőn

Szendrő - A projekt megvalósítói sikeresen hajtották végre az építéssel, eszközbeszerzéssel, képzéssel járó feladatokat.

Szendrő - A projekt megvalósítói sikeresen hajtották végre az építéssel, eszközbeszerzéssel, képzéssel járó feladatokat.

A Szendrői Református Egyházközség presbitériuma határozott arról, hogy családinapközi-hálózatot létesít a település gyermekjóléti szolgáltatásainak bővítése érdekében. A projekt konkrét célja azáltal valósult meg, hogy két családinapközi-­csoport és egy játszóház ellátására alkalmas intézmény jött létre: „A Szendrői Református Családi Napközi Hálózat fejlesztése” című projektjét az Európai Unió és a Magyar Állam a TÁMOP-program keretén belül nyújtott 45,54 millió forint vissza nem térítendő támogatással.

Korszerű lett

A családi napközi működéséhez építési beruházás során ellátást biztosító helyiségeket alakítottak ki. A fejlesztés eredményeként a családi napközi világos, száraz, jól fűthető és szellőztethető, egészséges, biztonságos, balesetmentes környezetet nyújtó csoportszobákban kezdhette meg működését.

A benti játékokon túl fontos volt a játszóudvar megfelelő kialakítása is. Az intézmény funkciójának alkalmas berendezések beszerzése és a tárgyak elhelyezése szükséges feltétele a működésnek.

A törvényi követelményeknek való megfelelés érdekében a családi napközi munkatársai képzésen is részt vettek.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában