Helyi közélet

2016.01.30. 15:13

Interjú: Janklovics Péter

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere Janklovics Péter színész, humorista, a dumaszínház oszlopos tagja volt, aki mesélt a kezdetekről és miskolci emlékeiről is az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere Janklovics Péter színész, humorista, a dumaszínház oszlopos tagja volt, aki mesélt a kezdetekről és miskolci emlékeiről is az olvasóknak.

Szabi: Nem először jársz Miskolcon, milyen emlékek élnek benned a városról?

Janklovics Péter: Miskolcról sok sok emlékem van, hiszen fantasztikus dumaszínházas fellépéseket tudhatunk magunk mögött, ahol a mindig kivaló miskolci közönség előtt léphettünk színpadra. Régebben pedig a színházban is volt szerencsém vendégjátékban szerepelni, így onnan is kizárólag kellemes élmények maradtak meg bennem a városról, és az itt élő emberekről.

Szabi: Mikor és hogyan indult el a dumaszínházas karriered?

Janklovics Péter: Még Székesfehérváron játszottam, amikor volt az az ominózus "Sziget Fesztivál" reklám (2009), ahol tulajdonképpen megismert az egész ország és aminek kapcsán hívott később el Litkai Gergely a Dumaszínházba. Azóta pedig állandó tagja vagyok a csapatnak. Más a stand up és más színészként játszani egy darabban, én viszont szerencsés vagyok, hogy ez a két dolog ennyire remekül kiegészíti egymást az életemben.

Szabi: Színészként akkor még aktív vagy?

Janklovics Péter: Az előadás amit most Miskolcra (is) hoztunk, szintén egy színházi előadás, illetve egy kabaré műsor. A premier előtt volt bennünk némi izgalom, hiszen nem tudtuk mi lesz a közönség reakciója, ami szerencsére teljesen pozitív lett, így azóta az ország több pontján is felléptünk már vele. Emellett Budapesten független színházi társulásokban veszek részt különböző darabokban.

Szabi: Tervek?

Janklovics Péter: Vannak tervek, de ameddig teljesen nem körvonalazódnak a dolgok, bővebben nem szeretnék erről többet elárulni. A Dumaszínházas fellépések dübörögnek tovább, így remélem idén még találkozunk itt Miskolcon.

Szabi: Köszönöm Peti, további sikereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában