Helyi közélet

2015.12.02. 17:31

Recept: Mézeskalács csáti módra

Mezőcsát - Figyelni kell, mikor nyeri el a tészta jellegzetes színét.

Mezőcsát - Figyelni kell, mikor nyeri el a tészta jellegzetes színét.A karácsonyi ünnep közeledtével nemcsak a fények gyúlnak ki Mezőcsát főutcáján, hanem színes adventi programok is várják minden hétvégén az odalátogatókat. A helyiek édességről is gondoskodtak, különleges adventi mézeskalács-figurák elkészítésével. Takács Ágnes irányította a sütést és árulta el nekünk a finomság receptjét.

ÉM

A mezőcsáti mézeskalács

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 csomag szódabikarbóna, 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék, mely helyettesíthető őrölt fahéj és szegfűszeg keverékével, 25 dkg méz (langyosítva), 5 dkg vaj, 1 tojás.


Elkészítése: a szárazanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a langyosított mézet és az olvasztott vajat, végül beleütjük az egy tojást. Összegyúrjuk, fél órát pihentetjük a hűtőben, utána nyújtjuk. A rákerülő dísz cukorból és tojásfehérjéből áll. Száznyolcvan fokos sütőben sütjük, tizenöt perc alatt kész. Figyelni kell, mikor nyeri el színét, mely több fűszerkeverék hozzáadása esetén sötétebb lehet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában