Helyi közélet

2015.12.20. 10:37

Piroska Harsányból hoz örökzöldeket Miskolcra

Miskolc - 2000 a lucnak, 4000 forint az ezüstnek métere. A fákat szállításra alkalmassá teszik.

Miskolc - 2000 a lucnak, 4000 forint az ezüstnek métere. A fákat szállításra alkalmassá teszik.

Piroskáék Harsányból árulnak a miskolci Búza téren. Több, mint 30 éve foglalkoznak fenyővel, még egykor az édesanyjáék kezdték el. Sokat változott ez a „műfaj” is, de az kijelenthető, hogy a lucot és az ezüstöt szeretik az emberek, a normand viszont szerinte most jobban felkapott.

– Az emberek az utolsó napokban jönnek a fáért – mondja Piroska, azonban ők december 24-én már nem árulnak, az már ünnep számukra. Azt mondja a hatvanas éveiben járó asszony, hogy most, szűk egy héttel karácsony előtt nem igazán van nagy mozgás.

– A földlabdás fákat nagyon szeretik a vásárlók, egyre népszerűbbek, ám a tavaszi kiültetés után kétséges az, hogy életben maradnak-e az örökzöldek – árulja el.

Folyamatosan ültetnek: egy lucfenyő 2 méteresre 7-8 év alatt nő meg, az ezüstnek még több idő kell. 2000 a lucnak, 4000 forint az ezüstnek métere, de Harsányban van kolorádó és douglas is, ám azokat csak akkor vágják ki, ha rámutat a vevő. A kiválasztott fenyőt be is csomagolják, szállításra alkalmassá teszik a harsányi őstermelők és ha kell, be is faragják azt. ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában