Helyi közélet

2015.12.03. 08:47

Nyolcvankét késszúrás: tizenhat év jár érte

Miskolc, Encs-Fügöd - A megismételt eljárásban két évvel csökkentették a nagymamáját megölő férfi büntetését.

Miskolc, Encs-Fügöd - A megismételt eljárásban két évvel csökkentették a nagymamáját megölő férfi büntetését.2013. június 24-én első fokon 18 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a a 20 éves encsi fiatalembert, aki – tisztázatlan okból – 82 késszúrással oltotta ki Encs-Fügödön nagymamája életét 2012. augusztusában. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett, így az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódott. A fellebbviteli bíróság az alsófokú ítéletét hatályon kívül helyezte, a megismételt eljárásban a Miskolci Törvényszék büntetőtanácsa bírósági zárt tárgyalást tartott, majd tegnap újra elsőfokú ítéletet hirdetett. A kiszabott büntetés ezúttal 16 év fegyház volt, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt. Fellebbezések miatt azonban nem jogerős a döntés.

Annak idején helyszíni riportban írtuk meg, hogy a húszéves férfi nem volt túl jóban a nagyszüleivel, az idős asszony szomszédjai mégsem feltételezték, hogy ez állhatott támadás hátterében. Találgatták, mi lehetett tettének indítéka, amire később a törvényszéken sem derült fény. "Annak ellenére, hogy a védencem 82-szer szúrt, a bíróság nem állapította meg az egyenes ölési szándékot – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak az első ítélethirdetés után dr. Lichy József, az elkövető védője. – Ennek az az oka, hogy a 82 szúrásról egyetlen egy volt olyan, ami „súlyos testi sértésre alkalmas”, a több döfés inkább a testfelszínen éppen hogy csak áthatoló sérülést okozott. A bíróság éppen ezért mérlegelte, hogy elfogadja-e az álláspontunkat, miszerint nem emberölés, hanem halált okozó testi sértés történt, de aztán mégis különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek a védencemet."

ÉM-SZB


Előzmények:

Miskolc, Encs-Fügöd - Újratárgyalja a törvényszék a nagyanyját megkéselő férfi ügyét. tovább »

Encs-Fügöd - Több tucatszor vágta bele kését unokája a 68 éves Erzsike nénibe, majd letagadta tettét.

Miskolc, 2012. augusztus 25., szombat (MTI) – Késsel ölte meg nagyanyját egy 20 éves encsi férfi pénteken, őrizetbe vették – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

Encs – Több késszúrással megölte 68 éves nőrokonát egy húszéves encsi férfi pénteken a délelőtti órákban Encs Füged városrészében, erősítette meg Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese lapértesüléseinket.

Encs-Fügöd, Miskolc – Emberölés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egy encsi fiatalemberrel szemben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában