Helyi közélet

2015.12.16. 20:21

Modern és ügyfélbarát kormányablak Putnokon

Putnok - XXI. századi körülmények várják az embereket az ügyeik intézésében.

Putnok - XXI. századi körülmények várják az embereket az ügyeik intézésében.

Az ünnepélyes szalag­­átvágás két a város, a járás és a térség életben jelentős avatást jelentett kedden Putnokon: hivatalosan átadták a kormányablakot és a foglalkoztatási osztályt.

Demjén Zoltán járási hivatalvezető-­helyettes ünnepi beszédében kiemelte, hogy a korábban rossz állapotban lévő épület a felújításnak köszönhetően teljesen akadálymentesített és impozáns lett, melyben egy jól funkcionáló szervezeti egységet hoztak létre, ahol az állam és az állampolgár „partnerré válik.” Hozzátette, az új egységek mindenképpen jól szolgálják az emberarcú közigazgatást, ahol modern, XXI. századi körülmények várják az embereket az ügyeik intézésében. A kormányablak és a foglakoztatási osztály is felkészült a felmerülő igények gyors és szakszerű kiszolgálásra.

Folyamatosan emelkedik

Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja azzal a ténnyel kezdte beszédét, hogy a putnoki kormányablak megnyitásával a megye immár minden járási székhelyén „munkába állt” az úgynevezett második generációs kormányablak.

– Annak idején, az első megnyitásánál 31 ügykörben tudtak eljárni munkatársaink, ami folyamatosan és dinamikusan emelkedett, mára elérte az 508-at – folytatta Demeter Ervin. – A következő év végére pedig az cél, hogy megközelítse az ezret. Ehhez két erős pillér szükséges, ami egyaránt megvan: a megfelelő informatikai, infrastrukturális háttér, illetve a megfelelően felkészült szakemberek, akik az ügyeket intézik.

A beszédek végén Demeter Ervin, Demjén Zoltán, Tamás Barnabás Putnok polgármestere és Bánné dr. Gál Boglárka a megyei közgyűlés alelnöke vágták át a nemzeti színű szalagot.

ÉM-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában